Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η οικογένεια κατά το Βιβλικό πρότυπο - Πρόλογος (1)



Ένα τόσο σημαντικό αλλά και τόσο παραμελημένο θέμα. Τα σπίτια, οι οικογένειες των πιστών και ιδιαίτερα των εργατών του ευαγγελίου, περνάνε φοβερές πιέσεις και βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση με τον εχθρό. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, τα προβλήματα θα μεγαλώνουν και θα μεταδοθούν μέσα στην εκκλησία. Ένας ποιμένας δεν μπορεί να κηρύξει σωστά αν υπάρχει πρόβλημα μέσα στην οικογένειά του.


Για να ξεκινήσουμε σωστά, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν υπάρχει ούτε μία τέλεια οικογένεια ανάμεσά μας. Η τελειότητα δεν ανήκει σ’ αυτό τον κόσμο, όμως αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Δεν υπάρχει κανείς που να μην είχε κάποιο καβγαδάκι με τη γυναίκα του ή τον άνδρα της. 

Όποιος πει ψέματα εδώ, θα έχει πει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Ο άνδρας σου ή η γυναίκα σου είναι ένα δώρο του Θεού για σένα και θα πρέπει να ευχαριστείς το Θεό κάθε μέρα γι’ αυτό και να προσεύχεσαι γι’ αυτό το πρόσωπο.