Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

η monsanto πίσω από την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας στην Ουρουγουάη

Ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητα και τα πραγματικά κίνητρα της απαγορευτικής νομοθεσίας στο ζήτημα της χρήσης και διάδοσης των ψυχότροπων ουσιών, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πίσω από την επιχειρούμενη αποποινικοποίησή τους στην Ουρουγουάη βρίσκονται οι φαρμακευτικές και διατροφικές εταιρίες.

Η Monsanto προσπαθεί να πατεντάρει ένα νέο διαγονιδιακό σπόρο κάνναβης που προορίζεται για καλλιέργεια στην Ουρουγουάη. Με τη σειρά τους, το Ίδρυμα Open Society και η ομάδα Drug Policy Alliance ( DPA ) σχεδιάζουν να εμπορευματοποιήσουν  την μαριχουάνα με το δικό τους εμπορικό σήμα.

Πίσω από τις δύο μη - κυβερνητικές οργανώσεις και μεταξύ των μετόχων της Monsanto είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, που στήριξε το «λόμπι» για την αποποινικοποίηση της κάνναβης στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Το Open Society Foundation, είναι μια οργάνωση του Σόρος που ιδρύθηκε το 1979 και έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη,  και ασχολείται με «εκπαιδευτικά» προγράμματα στην Ουρουγουάη, που στοχεύουν στην «καταπολέμηση» της κατάχρησης των ναρκωτικών και άλλες εξαρτήσεις.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το γενετικά τροποποιημένο υβρίδιο της κάνναβης θα μπορούσε να παράγει περισσότερο δραστικές ουσίες. Ετσι με πρόσχημα την ιατρική χρήση της κάνναβης έχουν σκοπό να κατοχυρώσουν  δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και μονοπωλιακό καθεστώς στην καλλιέργεια της κάνναβης διεθνώς .

 Σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης το κόστος της εκστρατείας στην τηλεόραση για το ζήτημα αυτό έφτασε τα 100.000 (η οργάνωση του Soros συνεισέφερε περίπου 60.000 δολάρια). Το  επιχείρημα που προσπαθούν να περάσουν εδώ και χρόνια είναι ότι αν επιτραπεί  νομικά η καλλιέργεια της μαριχουάνας κάτω από τον έλεγχο της Monsanto, θα δημιουργηθούν πρότυπα κατανάλωσης στο πλαίσιο της «μείωσης της βλάβης».

Ο Σόρος  γνωρίζει ότι η προσπάθεια ελέγχου της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαρτάται από την επιτυχία της Monsanto στην Ουρουγουάη. Σε ομιλία του αποκάλυψε ότι και στις πολιτείες Κολοράντο και Ουάσιγκτον των ΗΠΑ θα εφαρμόσουν μια παρόμοια διαδικασία με την Ουρουγουάη στην ρύθμιση κατανάλωσης μαριχουάνας..