Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Ξέρετε ότι ….


  •  Το τσιγάρο θεωρείται υπεύθυνο για την πρόκληση 4.9 ­εκατομμυρίων θανάτων παγκοσμίως κάθε χρόνο ή αλλιώς για 13.400 θανάτους την ημέρα.
  • Η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος πέφτει τις πρώτες πρωινές ώρες για να φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα στις 4 το πρωί και να αυξηθεί στη συνέχεια ακριβώς πριν από την ανατολή του ηλίου.
  • Κατά μέσο όρο ανοιγοκλεί­νουμε τα βλέφαρα 25 το λεπτό ή αλλιώς 6.205.000 φορές ετησίως. Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι ακριβώς γι' αυτό, περνάμε πέντε χρόνια της ζωής μας με τα μάτια κλειστά.
  • Εκτός από τα κύτταρα του ­εγκεφάλου, 50 εκατομμύρια κύτταρα στο σώμα μας θα πεθάνουν και θα αντικατασταθούν με άλλα καινούργια κι όλα αυτά όσο εμείς διαβάζουμε αυτήν την πρόταση.
  • Χρησιμοποιούμε κατά μέσο όρο 43 μύες κάθε φορά που συνοφρυωνόμαστε, αλλά 17 κάθε φορά που χαμογελάμε. Άρα πιο «επικίνδυνο» για ρυτίδες έκφρασης είναι το κατσούφιασμα παρά το χαμόγελο. Έχει μάλιστα υπολογιστεί ότι κάθε 2.000 συνοφρυώσεις δημιουργείται μια ρυτίδα.
  • Υπάρχουν 35 εκατομμύρια αδένες στο στομάχι που συνδέονται με την πέψη. Εκτός όλων των άλλων, το στομάχι μας πρέπει να παράγει ένα νέο στρώμα βλέννας κάθε δύο εβδομάδες αλλιώς θα... χωνέψει τον εαυτό του.
  • Τα μωρά γεννιούνται με 300 οστά, αλλά μέχρι να ενηλικιωθούν έχουν μόνο 206.
  • Τα αφτιά και η μύτη μας συνεχίζουν να μεγαλώνουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Όταν γεννιόμαστε, ο εγκέφαλος μας ζυγίζει περίπου μισό κιλό, αλλά μέχρι να φτάσουμε την ηλικία των έξι χρόνων φτάνει το ενάμισι κιλό. Μέχρι τον 7ο μήνα, ένα μωρό έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι που δεν πρόκειται να το ξανακάνει ποτέ αργότερα στη ζωή του: Μπορεί να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα.
  • Ο αριστερός πνεύμονας είναι μικρότερος από το δεξιό. Κι αυτό προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την παντοδύναμη καρδιά που μόνο μέσα σε μια ώρα δουλεύει τόσο σκληρά ώστε παράγει ενέργεια αρκετή για να σηκώσει βάρος σχεδόν ενός τόνου περίπου ένα μέτρο πάνω από το έδαφος. Κάθε μέρα χτυπά 100.000 φορές, κάθε χρόνο περίπου 40.000.000 φορές και κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της ζωής μας περισσότερες από 2,5 δισ. φορές.