Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ο Θεός σβήνει τις αμαρτίες μας


Ξέρεις γιατί τα μολύβια συνήθως είναι βαμμένα κίτρινα;
Επειδή ο καλύτερος γραφίτης στα 1800, προέρχονταν από την Κίνα και οι κατασκευαστές μολυβιών έβαφαν τα μολύβια τους με το χρώμα της Κινέζικης αυτοκρατορίας για να αποδείξουν ότι χρησιμοποίησαν τον καλύτερο. Η ειρωνεία είναι ότι το κίτρινο μολύβι είναι πλέον πολύ σύνηθες φαινόμενο, αλλά δεν είναι καθόλου αυτοκρατορικό.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί τα μολύβια έγιναν τόσο κοινά – ήταν από μόνα τους κάτι επαναστατικό, σε αντίθεση με τη λαξευμένη πέτρα ή την εμποτισμένη περγαμηνή, επέτρεψαν στους ανθρώπους να σβήνουν τα λάθη τους.
Φυσικά, αυτό είναι ένας λόγος που κι εμείς λατρεύουμε τον υπολογιστή. Είναι ακόμα καλύτερος από το μολύβι. Όχι μόνο μπορούμε να σβήσουμε τα λάθη μας, μπορούμε να τα διαγράψουμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή, χωρίς υπολείμματα.
Αλλά ο Θεός, τα ξεπερνά όλα:
Ησ.α:18 Έλθετε τώρα, και ας διαδικασθώμεν, λέγει Κύριος εάν αι αμαρτίαι σας ήναι ως το πορφυρούν, θέλουσι γείνει λευκαί ως χιών εάν ήναι ερυθραί ως κόκκινον, θέλουσι γείνει ως λευκόν μαλλίον.

Ας το αναλογιστούμε αυτό σήμερα... ένας Θεός που «διαγράφει» τις αμαρτίες μας.