Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τελική κρίση.

Β’ Κορ.ε:10 Διότι πρέπει πάντες να εμφανισθώμεν έμπροσθεν του βήματος του Χριστού, διά να ανταμειφθή έκαστος κατά τα πεπραγμένα διά του σώματος καθ' α έπραξεν, είτε αγαθόν είτε κακόν.

Ματθ.ιβ:36 Σας λέγω δε ότι διά πάντα λόγον αργόν, τον οποίον ήθελον λαλήσει οι άνθρωποι, θέλουσιν αποδώσει λόγον δι' αυτόν εν ημέρα κρίσεως.

Η κρίση των πιστών.


Γιατί οι πιστοί πρέπει να αντιμετωπίσουν μια τελική κρίση εάν ο Χριστός πλήρωσε για τις αμαρτίες τους;

1. Η κρίση δεν είναι το ίδιο με την τιμωρία. Η τιμωρία της αμαρτίας είναι ο αιώνιος, ατελεύτητος θάνατος, αλλά οι πιστοί έχουν αιώνια ζωή (Ρωμ.ς:23).

Ωστόσο, η Γραφή λέει ότι ο Θεός θα κρίνει τους πιστούς (Ματθ.ιβ:36, Β’ Κορ.ε:10).

2. Ακριβώς όπως υποφέρουμε τις συνέπειες των αμαρτιών μας, εδώ στη γη, ακόμα κι αν είμαστε συγχωρεμένοι, ίσως η τελική συνέπεια να είναι μια βαθιά κατανόηση του πόσο οι αμαρτίες μας έβλαψαν τον Θεό (Γέν.ς:5-6).

Φαίνεται σωστό, ότι θα έχουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τη θλίψη μας για τις αμαρτίες που παραβλέψαμε εδώ στη γη.

3. Ο Ιησούς υπόσχεται να εξαλείψει κάθε δάκρυ στον ουρανό (Αποκ.κα:4).  Ίσως τα τελευταία μας δάκρυα θα είναι κατά την τελική κρίση. Πόσο υπέροχο να ξέρουμε ότι δεν θα κουβαλάμε αυτό το βάρος στην αιωνιότητα.

Όταν σταθούμε στο βήμα του Χριστού, ο Κύριος θα μας εξηγήσει ότι τα ονόματά μας γράφτηκαν στο εξαιτίας όσων έκανε για μας (Α’ Ιωάν.β:1,  Αποκ.κ:11-12).

Αμήν!