Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΩΤ/ΑΠΑΝΤ - Που θα δημιουργήσει ο Θεός τη Βασιλεία Του στη γη;




ΕΡΩΤΗΣΗ:
Αν ο Θεός πρόκειται να συστήσει ένα Βασίλειο στη γη, πώς πρόκειται να το κάνει, αν έχει καταστραφεί η γη; (Β΄ Πέτρ.γ:10). Και αν τελικά εδραιωθεί αυτή η Βασιλεία, εκεί θα περάσουμε εμείς την αιωνιότητα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Το εδάφιο που ανέφερες, Β’ Πέτρ.γ:10, λέει:
Θέλει δε ελθεί η ημέρα του Κυρίου ως κλέπτης εν νυκτί, καθ' ην οι ουρανοί θέλουσι παρέλθει με συριγμόν, τα στοιχεία δε πυρακτούμενα θέλουσι διαλυθή, και η γη και τα εν αυτή έργα θέλουσι κατακαή.
Η έκφραση «καθ' ην» αναφέρεται στο κλείσιμο της ημέρας του Κυρίου, στο τέλος της οικονομίας της Βασιλείας, ή της Χιλιετηρίδας, όταν συμβαίνει η καταστροφή του ουρανού και της γης κατά τη στιγμή της κρίσης του Μεγάλου Λευκού Θρόνου (Αποκ.κ:6-15).
Κατά τη διάρκεια της Χιλιετηρίδας, ο Σατανάς θα είναι δεμένος (Αποκ.κ:1-3), και ο Χριστός θα βασιλεύει πάνω στη γη. Η περίοδος αυτή αναφέρεται στην Αποκ.κ:1-7 έξι φορές και γενικά ονομάζεται Χιλιετηρίδα, αλλά οι Γραφές την ονομάζουν απλά η Βασιλεία. Θα είναι ένα γήινο, ορατό Βασίλειο, θεοκρατικό, δηλαδή, θα κυβερνά ο Θεός.

Τα παρακάτω εδάφια, θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις: Ματθ.κε:31-34, Λουκ.α:30-33, Δαν.ζ:13-14, Αποκ.ιθ:11-15, Ης.κδ:23.
Όταν ο Ιησούς εγκαθιδρύει την Βασιλεία Του και ο Σατανάς είναι δεμένος στην άβυσσο (Αποκ.κ:1-3), η κατάρα θα σηκωθεί από τη γη. Η άγρια φύση  των ζώων θα επανέλθει όπως ο Θεός τα δημιούργησε στη αρχή, ακίνδυνα και χορτοφάγα (Ης.ια:6-9). Η ανθρώπινη ζωή θα παραταθεί (Ης.ξε:20,22 Ζαχ.η:4). Η γη θα είναι τόσο παραγωγική, όσο στον κήπο της Εδέμ (Αμώς θ:13, Ης.λε:1, νε:13, Ιωήλ β:24-26, γ:18).
Το Ισραήλ θα είναι το επικεφαλής έθνος πάνω στη γη (Δευτ.κη:13, Ης.ξ:12), και οι Άγιοι μαζί με τον Ιησού θα κυβερνήσουν τη γη (Ματθ.ιθ:28, Αποκ.κ:6).
Ωστόσο, αυτή η γη δεν είναι ο τόπος που θα περάσουμε την αιωνιότητα με τον Ιησού, γιατί στο τέλος της χιλιετηρίδας, αυτή η γη θα καταστραφεί. Μετά, θα υπάρξει νέος ουρανός και μια νέα γη, «εν οις δικαιοσύνη κατοικεί» (Β΄ Πέτρ.γ:13, Αποκ.κα:1).
Ο Θεός έχει μια ξεχωριστή θέση για μας, τη νύφη Του. Η Α’ Πέτρ.α:3-4 μας λέει ότι ο Θεός «ανεγέννησεν ημάς εις ελπίδα ζώσαν, …..εις κληρονομίαν άφθαρτον και αμίαντον και αμάραντον, πεφυλαγμένην εν τοις ουρανοίς δι' ημάς». Ο Ιησούς είπε, «Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα· ει δε μη, ήθελον σας ειπεί· υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον· και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να είσθε και σεις, όπου είμαι εγώ» (Ιωάν.ιδ:2-3).
Ο τόπος αυτός ονομάζεται «πόλις αγία, νέα Ιερουσαλήμ καταβαίνουσα από του Θεού εκ του ουρανού, ητοιμασμένη ως νύμφη κεκοσμημένη διά τον άνδρα αυτής» (Αποκ.κα:2). Αυτή η όμορφη πόλη περιγράφεται λεπτομερώς στην Αποκ.κα:9-27, και θα είναι το σπίτι μας για όλη την αιωνιότητα. Ο Ιησούς θα είναι εκεί, και θα είναι το φως της πόλης (Αποκ.κα:23). Θα έχουμε ένδοξα σώματα, όπως του Ιησού, μετά την ανάσταση του.
«Διότι το πολίτευμα ημών είναι εν ουρανοίς, οπόθεν και προσμένομεν Σωτήρα τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, όστις θέλει μετασχηματίσει το σώμα της ταπεινώσεως ημών, ώστε να γείνη σύμμορφον με το σώμα της δόξης αυτού κατά την ενέργειαν, διά της οποίας δύναται και να υποτάξη τα πάντα εις εαυτόν» (Φιλιπ.γ:20-21).

Αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμα, είμαστε ακόμα εδώ. Η δουλειά μας τώρα είναι να είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή Του και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους, έτοιμους, μαζί μας. Εσύ τι θα κάνεις;