Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Το παιδαγωγικό ξύλο ΔΕΝ είναι κακοποίηση.



Τα Ελληνικά ΜΜΕ κρύβουν επιμελώς όλες τις επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι η σωματική τιμωρία [δεν μιλάμε για κακοποίηση αλλά για παιδαγωγικό ξύλο] ΔΕΝ βλάπτει τα παιδιά αντίθετα τα βοηθάει. Το μόνο που δείχνουν είναι "έρευνες" που μπερδεύουν την σωματική κακοποίηση με το παιδαγωγικό ξύλο.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πει κατά καιρούς γελοιότητες όπως το ξύλο χαμηλώνει το IQ, μπορεί να δημιουργήσει καρκίνο [;;;;;], δημιουργεί βία στα παιδιά, δεν δουλεύει, κλπ. Δυστυχώς οι περισσότεροι δέχονται αυτές τις ανοησίες χωρίς να σκέπτονται καθόλου διότι είναι λογικό ότι το να τιμωρεί κανείς το παιδί του δεν είναι καθόλου ευχάριστο δυστυχώς όμως μερικές φορές είναι αναγκαίο. 


Αν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το μυαλό τους θα έβλεπαν ότι το παιδαγωγικό ξύλο που χρησιμοποιούταν σαν μέσω πειθαρχίας αιώνες τώρα δεν είχε αυτά τα αποτελέσματα στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Όταν μεγάλωνα στη δεκαετία του 60 οι γονείς μας τις έβρεχαν όταν κάναμε αταξίες και δεν πάθαμε τίποτα από αυτά. Ούτε χαμηλό IQ έχουμε, ούτε βίαιοι είμαστε, αγαπάμε τους γονείς μας, κλπ. Δεν δέχομαι την υβριστική μοντέρνα στάση ότι δήθεν οι γονείς που δέρνουν  τα παιδιά τους στο πισινό είναι "εγκληματίες".

Σύμφωνα με έρευνα στο Calvin College in Grand Rapids, Michigan, τα παιδιά που έφαγαν ξύλο για πειθαρχία, πήγαν καλύτερα στο σχολείο, ήταν πιο υπάκουα, δεν ήταν βίαια, κλπ. αντίθετα με τα παιδιά που δεν έφαγαν καθόλου ξύλο.

Οι ισχυρισμοί ότι δεν πρέπει να δέρνουμε τα παιδιά, δεν αντέχουν τη δοκιμασία με τα γεγονότα και την πραγματικότητα. Τα πειθαρχημένα παιδιά αποδίδουν καλύτερα από ό, τι εκείνα που δεν είναι, σε μια ολόκληρη σειρά θεμάτων, όπως τα μαθήματα στο σχολείο, μια αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή, την προθυμία να εκτελέσουν εθελοντική εργασία, και τη φιλοδοξία να σπουδάσουν. Και δεν έχουν χειρότερη απόδοση  από αυτά που δεν έφαγαν γύλο σε τομείς όπως η σεξουαλική δραστηριότητα, η εμπλοκή σε τσακωμούς, ή να γίνουν καταθλιπτικά.

Άλλη έρευνα έδειξε ότι παιδιά που μεγάλωσαν σε χώρες όπου το παιδαγωγικό ξύλο τέθηκε εκτός νόμου ήταν πιο πιθανό να εγκληματήσουν. Επίσης, η κακοποίηση παιδιών σε τέτοιες χώρες όλο και αυξάνεται

Δεν υπάρχει καμιά επιστημονική απόδειξη ότι το παιδαγωγικό ξύλο δημιουργεί βία. Οι άνθρωποι που λένε τέτοια πράγματα δεν κατανοούν την σχέση γονέα-παιδιού, ούτε ότι μια τιμωρία δεν είναι το ίδιο με το να βαράμε κόσμο. Πολλά παιδιά έμαθαν να μην χτυπάνε άλλα παιδιά μετά από μερικές στον ποπό.

Δυστυχώς σήμερα πολλοί Έλληνες Χριστιανοί είτε δεν γνωρίζουν τι λέει η Αγία Γραφή πάνω στο θέμα αυτό είτε την διαστρεβλώνουν για να γίνουν αρεστοί. Εκτός από τα γνωστά εδάφια στις Παροιμίες, η Καινή Διαθήκη λέει:

Εβρ.ιβ:5-11 και ελησμονήσατε την νουθεσίαν, ήτις λαλεί προς εσάς ως προς υιούς, λέγουσα· Υιέ μου, μη καταφρονής την παιδείαν του Κυρίου, μηδέ αθυμής ελεγχόμενος υπ' αυτού. Διότι όντινα αγαπά Κύριος παιδεύει και μαστιγόνει πάντα υιόν, τον οποίον παραδέχεται. Εάν υπομένητε την παιδείαν, ο Θεός φέρεται προς εσάς ως προς υιούς· διότι τις υιός είναι, τον οποίον δεν παιδεύει ο πατήρ; Εάν όμως ήσθε χωρίς παιδείαν, της οποίας έγειναν μέτοχοι πάντες, άρα είσθε νόθοι και ουχί υιοί, έπειτα τους μεν κατά σάρκα πατέρας ημών είχομεν παιδευτάς και εσεβόμεθα αυτούς· δεν θέλομεν υποταχθή πολλώ μάλλον εις τον Πατέρα των πνευμάτων και ζήσει; Διότι εκείνοι μεν προς ολίγας ημέρας επαίδευον ημάς κατά την αρέσκειαν αυτών, ο δε προς το συμφέρον ημών, διά να γείνωμεν μέτοχοι της αγιότητος αυτού. Πάσα δε παιδεία προς μεν το παρόν δεν φαίνεται ότι είναι πρόξενος χαράς, αλλά λύπης, ύστερον όμως αποδίδει εις τους γυμνασθέντας δι' αυτής καρπόν ειρηνικόν δικαιοσύνης.

Όπως λέει ο απόστολος, οι γονείς μας μας πειθαρχούσαν [η λέξη "παιδεύει" περιέχει την σωματική τιμωρία] έτσι και ο Ουράνιος Πατέρας μας "μαστιγόνει" τα πνευματικά παιδιά Του όταν πρέπει.

Γιατί έκανα αυτήν την ανάλυση; Διότι θεωρώ την προπαγάνδα κατά του παιδαγωγικού ξύλου επικίνδυνη. Διότι άλλα πράγματα κρύβονται από πίσω που ίσως αναλύσω άλλη φορά.