Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΩΤ/ΑΠΑΝΤ. - Κάποιοι λένε ότι τα πρότυπά μας είναι παλιομοδίτικα



ΕΡΩΤΗΣΗ:

Αδελφέ, τελευταία είμαι πολύ στεναχωρημένος. Ο γιος μου όσο ήταν μικρός πίστευε στον αγιασμό, αλλά τα τελευταία χρόνια, έχει επηρεαστεί από ένα «φιλελεύθερο» φίλο του και έχει απομακρυνθεί απ’ ότι μέχρι σήμερα πίστευε. Λέει τώρα ότι είμαστε απελπιστικά ξεπερασμένοι, ότι όλα τα πρότυπα για αγιασμό πρέπει να καταργηθούν, αν θέλουμε να αγγίξουμε τους νέους με το ευαγγέλιο. Θέλει να επιτρέψουμε τα κοσμήματα,  τα βαψίματα, κοντά μαλλιά για τις γυναίκες, παντελόνια και σορτς, κανένας περιορισμός στην τηλεόραση, ροκ μουσική, κλπ. Είμαι τόσο μπερδεμένος και ταραγμένος. Αγαπάω τον γιο μου, αλλά αυτό έχει βάλει ένα χώρισμα μεταξύ μας. Τι μπορώ να πω ή να κάνω;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η καρδιά μου συμπάσχει μαζί σου αδελφέ. Μπορείς να είσαι σίγουρος για τις προσευχές μας και τις προσευχές των ανθρώπων του Θεού που θα διαβάσουν αυτή την ανάρτηση και ανησυχούν για τη φρικτή εισβολή των καιρών μας, του πνεύματος της Λαοδικείας, που κάνει τις καρδιές ορισμένων, που κάποτε στεκόταν για τον αγιασμό, να συμβιβάζονται. Το λυπηρό είναι ότι συχνά η αντίδραση ξεκινά από δικά μας αγαπημένα πρόσωπα. Ο λόγος του Θεού λέει, «και εχθροί του ανθρώπου θέλουσιν είσθαι οι οικιακοί αυτού» (Ματθ.ι:36, Μιχαίας ζ:6).

Το πνεύμα που έχει διδαχτεί ο γιος σου είναι καταστροφικό. Έχω δει ανθρώπους να αλλάζουν μέσα σε μια νύχτα. Εκκλησίες που κάποτε στεκόταν στις επάλξεις της αλήθειας και της αγιότητας, έχουν υποκύψει. Το πνεύμα της εποχής είναι σαρωτικό, σαν μια πληγή ακρίδων πάνω στη γη, καταβροχθίζουν ό, τι μπορούν. Το Ματθ.κδ:24 εκπληρώνεται μπροστά στα μάτια μας.

διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς.

Η προσπάθεια είναι να αισθανθούμε αποθαρρημένοι και νικημένοι. Έχουμε την τάση να αισθανόμαστε όπως ο Ηλίας, όταν είπε, «Εστάθην εις άκρον ζηλωτής υπέρ Κυρίου του Θεού των δυνάμεων· διότι οι υιοί Ισραήλ εγκατέλιπον την διαθήκην σου, τα θυσιαστήριά σου κατέστρεψαν και τους προφήτας σου εθανάτωσαν εν ρομφαία· και εναπελείφθην εγώ μόνος· και ζητούσι την ζωήν μου, διά να αφαιρέσωσιν αυτήν» (Α’ Βας.ιθ:10).

Αλλά ο Θεός είπε στον Ηλία ότι δεν έχουν χαθεί όλα. Είπε, «αφήκα όμως εις τον Ισραήλ επτά χιλιάδας, πάντα τα γόνατα, όσα δεν έκλιναν εις τον Βάαλ, και παν στόμα το οποίον δεν ησπάσθη αυτόν» (Α’ Βας.ιθ:18).

Δεν χάθηκαν όλα! Ο Θεός έχει μια εκκλησία, μια καθαρή νύφη που ποτέ δεν θα υποκύψει ή θα παραδοθεί στο πνεύμα του συμβιβασμού και την κοσμικότητα. Ο Θεός σηκώνει Ηλίες, Δανιήλ, και Ιωάννηδες Βαπτιστές που θα σταθούν μέχρι το τέλος.

Πιστεύω ότι η Εκκλησία του Ιησού Χριστού τώρα, είναι στο χωνευτήρι. «και το πυρ θέλει δοκιμάσει το έργον εκάστου οποίον είναι» μας λέει η Αγία Γραφή (Α’ Κορ.γ:13). Τα ζιζάνια θα μεγαλώσουν μαζί και ανάμεσα στο σιτάρι. Οι πέντε μωρές και οι πέντε σοφές ήταν όλες μαζί και ονομαζόταν όλες παρθένες. Η εκκλησία της Λαοδικείας και η εκκλησία της Φιλαδέλφειας θα συνεχίσουν μαζί, μέχρι ο Κύριος να εκβάλει τη Λαοδίκεια και ανοίξει την πόρτα του ουρανού για την Φιλαδέλφεια.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός εξακολουθεί να είναι η κεφαλή της Εκκλησίας! Αυτός είναι υπεύθυνος. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και το κάνει!

«κρατεί το πτυάριον εν τη χειρί αυτού και θέλει διακαθαρίσει το αλώνιον αυτού και θέλει συνάξει τον σίτον αυτού εις την αποθήκην, το δε άχυρον θέλει κατακαύσει εν πυρί ασβέστω» (Ματθ.γ:12).

Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η παλίρροια του συμβιβασμού είναι τόσο ισχυρή που η Εκκλησία του Ιησού Χριστού θα υποκύψει και θα πάει όπως πάνε και οι άλλοι. Δεν πιστεύω ότι αυτό ισχύει, αλλά ακόμα κι αν γίνει, ο Θεός εξακολουθεί να έχει μια εκκλησία που θα την σηκώσει για να σταθεί μπροστά Του με αγιότητα, αυτούς τους έσχατους καιρούς.

Βέβαια, είναι αλήθεια, ότι πολλοί που κάποτε στεκόταν για τον αγιασμό, έχουν γίνει τώρα «φιλελεύθεροι» και αποστάτησαν.

Όσοι πιστεύουν και κηρύττουν αγιασμό, αντιμετωπίζουν την καχυποψία, τον δημόσιο εμπαιγμό, τον θεολογικό και εκκλησιαστικό εξοστρακισμό.

Πιστεύω ότι υπάρχει μια κατηγορία επαγγελματιών «εργατών», που ανεβαίνουν στον άμβωνα, χωρίς να τους ενδιαφέρει και τόσο ο λόγος του Θεού, έχουν κάνει χίλια δυο άσχημα πράγματα, αλλά είναι πάντα έτοιμοι να κατηγορήσουν αυτούς που  πρεσβεύουν ή κηρύττουν χριστιανική αγιότητα.

Κι ενώ όλα αυτά συνεχίζονται, ας θυμηθούμε ότι «είναι ανάγκη να υπάρχωσι και αιρέσεις μεταξύ σας, διά να γείνωσι φανεροί μεταξύ σας οι δόκιμοι» (Α’ Κορ.ια:19). Ο Θεός πάντα βάζει τη σφραγίδα της έγκρισης, το χρίσμα και την ευλογία πάνω στους δικούς Του και πάντα έτσι θα το κάνει.

Εβρ.α:9 Ηγάπησας δικαιοσύνην και εμίσησας ανομίαν· διά τούτο έχρισέ σε, ο Θεός, ο Θεός σου, έλαιον αγαλλιάσεως υπέρ τους μετόχους σου·

Δυο λόγια σχετικά με τη διδασκαλία αυτής της γενιάς. Ακούγεται σωστό στον φυσικό άνθρωπο, ότι δεν μπορούμε να ευαγγελίσουμε τους ανθρώπους όταν φαινόμαστε και ενεργούμε τόσο διαφορετικά. Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και κουρασμένοι από τη ζωή που ζούνε. «Γιατί να έρθω εκεί που με καλείς, αφού είστε ακριβώς το ίδιο όπως είμαι;» ρωτούν.

Ποτέ δεν θα χάσεις, κρατώντας σταθερά τις αρχές του αγιασμού και της αλήθειας του λόγου του Θεού. Ο Θεός πάντα θα υποστηρίξει αυτούς που μένουν πιστοί σ’ Αυτόν!

Να αγαπάς το γιο σου, αλλά μην ενδώσεις. Συνέχισε σταθερά και άκαμπτα. Προσευχήσου για το παιδί σου, να έρθει η ώρα που θα καταλάβει ότι βρίσκεται σε κινούμενη άμμο και συνεχώς βυθίζεται και να θελήσει να επιστρέψει στο στερεό βράχο του αμετακίνητου λόγου του Θεού. Τότε θα σε χρειαστεί. Να είσαι κοντά του για να μπορέσεις να τον βοηθήσεις να ξεκινήσει και πάλι.