Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Αμαρτίες που δεν ενοχλούν την εκκλησία!!!



Κολακεία


Σε όλους αρέσει να παίζουν κάποιο ρόλο. Και ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό ή λάθος με τον προβολέα, υπάρχει πολύ κακό και πολύ λάθος όταν προσπαθείς να είσαι εσύ στο κέντρο της δέσμης του φωτός.


Όταν είσαι δεμένος με τις κολακείες των ανθρώπων, θα είσαι αιώνια δυσαρεστημένος.



Οι άνθρωποι είναι άστατοι. Σήμερα είναι εδώ και αύριο αλλού. Τη μια μέρα είναι μαζί σου και την άλλη εναντίον σου. Σε αγαπούν όταν συμφωνείς μαζί τους και σε αντιπαθούν όταν δεν το κάνεις.


Παρόλα αυτά, μας αρέσει η κολακεία. Πειστήριο: Instagram, Facebook. Αυτά τα κοινωνικά μέσα, είναι πλατφόρμες που διαιωνίζουν την κολακεία. Ανεβάζεις φωτογραφίες από τη ζωή σου, ελπίζοντας να πάρεις πολλά «μου αρέσει». Ποιος νοιάζεται αν αυτά που ανεβάζεις είναι αληθινά, αν πραγματικά σε αντιπροσωπεύουν, αν είσαι εσύ. Εσύ χρειάζεσαι την αποδοχή, την έγκριση.


Ωστόσο ο Ιησούς, δεν ζητούσε την αποδοχή και τη δόξα των ανθρώπων. Δεν Τον ενδιέφερε τι σκεφτόταν. Το μοναδικό του ενδιαφέρον ήταν να κάνει το θέλημα του Θεού. Αυτή τη νοοτροπία περιμένει απεγνωσμένα να δει ο κόσμος.


Είναι δύσκολο να στρέψεις τους ανθρώπους στο Χριστό, αν χρειάζεσαι τη δική τους έγκριση και τη δική σου αποδοχή.


Κι αν χρειάζεσαι την έγκριση των ανθρώπων, η ζωή σου θα είναι μια πάνω και μια κάτω.