Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

«ΤΟΞΙΚΟΙ» ΤΥΠΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ



Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι εις πολλά πταίομεν άπαντες (Ιάκ.γ:2).


Αυτό το άρθρο είναι μια καλή ευκαιρία να προσευχηθούμε στον Θεό να μας δείξει τις πτυχές της ζωής μας που δεν είναι παράλληλες με το ευαγγέλιο και να μας δείξει τον τρόπο να είμαστε μια εκκλησία που πραγματικά θα δοξάζει τον Ιησού Χριστό!


Υπάρχουν κάποιοι «τοξικοί» Χριστιανοί που έχουν την ιδιότητα και ικανότητα να επηρεάζουν ολόκληρες εκκλησίες σήμερα.


Ίσως να αναγνωρίσουμε κάποια σημεία στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν ναι, καλό είναι να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε! 



3) Ο ΤΥΠΟΛΑΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ


Οι «ακολουθώ τους κανόνες» Χριστιανοί, πιστεύουν ότι οι πράξεις τους, τους συμφιλιώνουν με τον Θεό. Καταδικάζουν τους άλλους Χριστιανούς για έλλειψη ηθικής. Ενδόμυχα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους αδελφούς που πέφτουν που και που, γιατί αυτό τους κάνει να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους.


Στο τέλος, αυτή η προσπάθεια να κερδίσεις την αγάπη του Θεού, θα στραπατσάρει την ευτυχία σου. Δεν υπάρχει χώρος για αυθεντίες ή διαφάνειες. Δεν υπάρχει χώρος για γκρίζες ζώνες. Τελικά, η προσπάθεια να κερδίσεις τη σχέση σου με τον Θεό, καταστρέφει τη χαρά και την οικειότητα μαζί Του.


Όταν κάποιος χαίρεται με σένα μόνο όταν ακολουθείς τους κανόνες, είναι αδύνατον να έχεις οικειότητα με αυτό το άτομο. Όταν αυτό το πρόσωπο είναι ο Θεός, το μόνο που θα Τον ικανοποιήσει είναι η τελειότητα. Τι θα κάνεις μ’ αυτή την απαίτηση, από μόνος σου;


Το μήνυμα του Σταυρού είναι «Δεν μπορείς να το κερδίσεις»! Ο Θεός ξέρει ότι δεν μπορείς να καταφέρεις και πολλά πράγματα στη ζωή. Ίσως αυτό ακούγεται πολύ σκληρό. Ο Θεός ξέρεις ότι δεν τα πας καλά με την τελειότητα. Αλλά ο Ιησούς είναι ο μόνος τέλειος και, εξαιτίας του Ιησού, ο Θεός είναι εντάξει μαζί σου. Αυτό που ο κόσμος πρέπει να δει είναι η αδυναμία σου, όχι η τελειότητά σου. Γιατί μέσα από τη δική σου αδυναμία, ο Θεός θα δείξει την τελειότητα Του.


Β’ Κορ.ιβ:9 ….. η δύναμίς μου εν αδυναμία δεικνύεται τελεία. Με άκραν λοιπόν ευχαρίστησιν θέλω καυχηθή μάλλον εις τας αδυναμίας μου, διά να κατοικήση εν εμοί η δύναμις του Χριστού.