Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αμαρτίες που δεν ενοχλούν την εκκλησία!!!

Ψέματα

Αν η λαιμαργία είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο που ο καθένας βλέπει, αλλά κανείς δεν μιλά γι’ αυτόν, τότε το ψέμα είναι ο ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο που κανείς δεν βλέπει.

Τα ψέματα είναι τόσο αποδεκτά στην κοινωνία, ακόμη και σε χριστιανικούς κύκλους, που συχνά περνάνε απαρατήρητα. Μάλλον έχουμε χάσει την ευαισθησία μας σ’ αυτό το θέμα.


Και να, γιατί αυτό είναι επικίνδυνο για τους Χριστιανούς.

Υπάρχει ένα απόσπασμα στο Ματθ.ε:33-37, που σπάνια συζητιέται, όπου ο Ιησούς αντιμετωπίζει τους Φαρισαίους σχετικά με τους όρκους. Ο Ιησούς εδώ, δεν μιλά για τους όρκους που δίδονται στα δικαστήρια.

Μιλά για ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!


Και να, τι λέει: Θα πρέπει να ζείτε με τέτοιο υψηλό βαθμό ακεραιότητας, που τα λόγια σας να μην χρειάζονται «συνημμένα»  για να τα κάνουν νόμιμα. Έτσι, χαρακτηριστικές φράσεις όπως, «Υπόσχομαι,» «Ορκίζομαι», και «Να πεθάνω αν δεν το κάνω» ή «Στο σταυρό που σου κάνω», ποτέ δεν πρέπει να βγαίνουν από το στόμα σας.

Υπάρχουν άνθρωποι που λένε διάφορα πράγματα, αλλά ποτέ δεν τα κάνουν. Ό, τι κι αν τους πεις, θα σου απαντήσουν ναι, ναι, βεβαίως! Λένε ψέματα για να δώσουν μια καλή εντύπωση για τον εαυτό τους. Λένε ψέματα για να γλυτώσουν φασαρίες και μπερδέματα. Λένε ψέματα για να μπουν μπροστά. Μερικές φορές λένε ψέματα χωρίς λόγο!



Ο Ιησούς λέει ότι αυτά δεν μπορούν να υπάρχουν στη ζωή σου αν λες ότι είσαι Χριστιανός. Τα λόγια σου μετράνε. Αν πεις κάτι, ο Θεός περιμένει να το κάνεις. Είναι καλύτερα να πεις την αλήθεια και να χάσεις μια δουλειά, από το να πεις ψέματα και να την πάρεις.

Πόσο σοβαρό είναι αυτό; Ο Ιησούς λέει ότι το πλειότερον τούτων είναι εκ του πονηρού από το Σατανά. Αυτό είναι αλήθεια.

Μερικές φορές οι  μη φανερές αμαρτίες είναι η πιο τοξικές. 

Ελπίζω να δεις αυτό το θέμα σαν μια ευκαιρία να αυξηθείς πνευματικά.