Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Η αρπαγή της εκκλησίας



Η αρπαγή της εκκλησίας είναι το πρώτο μέρος της πρώτης ανάστασης των δίκαιων νεκρών.

Η ημέρα της αρπαγής της Εκκλησίας θα είναι σαν μια οποιαδήποτε ημέρα. Σε κάποιο μέρος της γης θα είναι νύχτα, και οι άνθρωποι θα κοιμούνται. Σε άλλο μέρος του κόσμου θα είναι μέρα και οι άνθρωποι θα κάνουν τις καθημερινές τους ασχολίες Ματθ.κδ:40-44, Λουκ.ιζ:34-36.


Ο ερχομός Του θα είναι σαν του κλέφτη. Κανείς δεν ξέρει πότε ο διαρρήκτης θα μπει στο σπίτι του, αλλά ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να προσέχει και να διασφαλίζει ότι το σπίτι του είναι κλειδωμένο, ώστε δεν θα παραβιαστεί. Δεν γνωρίζουμε την ημέρα ούτε την ώρα της επιστροφής του Κυρίου, γι’ αυτό πρέπει πάντα να προσέχουμε, μήπως ο ξαφνικός ερχομός Του μας βρει να κοιμόμαστε Μαρκ.ιγ:33-37.

Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τη σύγχυση και την αναστάτωση που θα επικρατήσει την ημέρα της αρπαγής. Θα ξεκινήσει σαν μια συνηθισμένη μέρα - άντρες, γυναίκες θα πάνε στις δουλειές τους ως συνήθως, και οι επαγγελματικές συναλλαγές θα αρχίσουν να τρέχουν. Τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο, ζευγάρια θα παντρεύονται, μωρά θα γεννιούνται, άλλοι θα πεθαίνουν, όλα θα εξελίσσονται κανονικά.

Αλλά τότε, τελείως ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίζονται! Κανένα ίχνος δεν υπάρχει τι απογίνανε. Θα συμβούν εκατοντάδες αυτοκινητιστικά ατυχήματα από οδηγούς που ξαφνικά θα εξαφανιστούν στον αέρα, και τα αυτοκίνητά τους θα συντρίβονται πάνω σε άλλα που θα έρχονταν. Αναμφίβολα θα υπάρξουν αεροπορικά και σιδηροδρομικά δυστυχήματα εξαιτίας της εξαφάνισης πιλότων ή μηχανοδηγών.

Άπιστοι σύζυγοι θα έρθουν στο σπίτι μετά τη δουλειά και δεν θα βρουν το θεοσεβούμενο ταίρι τους.

Οι εκκλησίες θα αρχίσουν να γεμίζουν πολύ γρήγορα από κόσμο που θα ουρλιάζει, ικετεύοντας για έλεος. Πολλές κατ’ όνομα μόνο εκκλησίες θα πιάσουν τον ποιμένα τους από το λαιμό και θα τον καταριούνται κατά πρόσωπο, επειδή δεν τους είπε την αλήθεια. Σκεφτείτε τον τρόμο και την φρίκη αυτών που παρά λίγο θα γίνονταν χριστιανοί, αλλά μετά ένιωσαν ότι θα έπρεπε να δώσουν πάρα πολλά και αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο.

Τι θα κάνουν εκείνοι που νόμιζαν ότι όλοι είμαστε αδελφοί, που δεν δογματιζόταν γιατί προτιμούσαν να αγαπάνε, και δεν έψαξαν πραγματικά μέσα στο λόγο του Θεού να βρουν αυτή τη ΜΙΑ πίστη;

Από τις περίπου 600 ομολογίες που υπάρχουν σήμερα, πρακτικά όλες λένε ότι θα πρέπει να πιστέψεις στον Κύριο Ιησού Χριστό για να σωθείς. Πολύ, πολύ λίγοι προχωράνε πιο βαθιά και λένε ότι θα πρέπει να λάβεις το Άγιο Πνεύμα με το σημείο της γλωσσολαλιάς, και ακόμα λιγότεροι ότι θα πρέπει να βαπτιστείς στο νερό στο όνομα του Ιησού Χριστού για την άφεση αμαρτιών, και να ζήσεις μια άγια και αφιερωμένη ζωή.

Αν βάλεις τα πράγματα κάτω και εξετάσεις τι οι απόστολοι και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δίδαξαν, θα δεις ότι έχεις μόνο έναν δρόμο για να σωθείς, και αυτός ο δρόμος είναι εντελώς ξεχωριστός  και διαφορετικός από τις διδασκαλίες των διαφόρων ομολογιών.

Μην περιμένεις τις μάζες των ανθρώπων να είναι στην αρπαγή, γιατί ο Ιησούς είπε στο Ματθ.ζ:13-14  Εισέλθετε δια της στενής πύλης, διότι πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος η οδός η φέρουσα εις την απώλειαν και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι’ αυτής. επειδή στενή.....αυτήν. Και πάλι στο Λουκά ιγ:23-24. Είπε δε τις προς αυτόν· Κύριε, ολίγοι άρα είναι οι σωζόμενοι; Ο δε είπε προς αυτούς· Αγωνίζεσθε να εισέλθητε διά της στενής πύλης· διότι πολλοί, σας λέγω, θέλουσι ζητήσει να εισέλθωσι και δεν θέλουσι δυνηθή.