Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

«ΤΟΞΙΚΟΙ» ΤΥΠΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ



Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι εις πολλά πταίομεν άπαντες (Ιάκ.γ:2).

Αυτό το άρθρο είναι μια καλή ευκαιρία να προσευχηθούμε στον Θεό να μας δείξει τις πτυχές της ζωής μας που δεν είναι παράλληλες με το ευαγγέλιο και να μας δείξει τον τρόπο να είμαστε μια εκκλησία που πραγματικά θα δοξάζει τον Ιησού Χριστό!

Υπάρχουν κάποιοι «τοξικοί» Χριστιανοί που έχουν την ιδιότητα και ικανότητα να επηρεάζουν ολόκληρες εκκλησίες σήμερα.

Ίσως να αναγνωρίσουμε κάποια σημεία στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν ναι, καλό είναι να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε!



3) Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν είναι ειρωνεία να πούμε ότι το αγαπημένο πρόγραμμα αυτών των Χριστιανών είναι οι ειδήσεις. Ειδήσεις του ΣΚΑΙ. Ειδήσεις του ΑΝΤ1. Ειδήσεις του ALPHA. Παραλύουν από φόβο. Η ISIS κυριεύει τον κόσμο. Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα καταστρέψει την ανθρωπότητα. Τα ζόμπι της Αποκάλυψης είναι στην πόρτα. Κάθε τραγική ιστορία, είναι θεωρία συνομωσίας.

Γι’ αυτούς, δεν έχει καμία σημασία που ο Θεός που λατρεύουν, ισχυρίζεται ότι θα υπερισχύσει σε όλες τις απειλές κατά της εκκλησίας. Δεν έχει σημασία που η φράση «μην φοβάστε» εμφανίζεται εκατοντάδες φορές στη Βίβλο.

Αυτοί οι Χριστιανοί επιτρέπουν στον φόβο να τους καθοδηγεί και αυτό καταπνίγει κάθε ευκαιρία για τους ανθρώπους να δουν τον Θεό στη ζωή τους. Όταν ο φόβος είναι παρών, ο Θεός απουσιάζει. Είναι σαν να λες ότι ο Θεός δεν είναι αρκετός. Δεν είναι αρκετά μεγάλος, αρκετά δυνατός, ή αρκετά ευαίσθητος.

Γι' αυτό, ο φόβος δεν έχει καμία θέση στην εκκλησία. Είναι το αντίθετο της πίστης και επομένως το αντίθετο του Θεού.