Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Η γέννα




Μέσα στη Γραφή, μια γέννα μπορεί να αναφέρεται:
   
   1.     Στη Φυσική γέννα (Χριστός)
   2.     Στην Αναγέννηση
   3.     Στον Υιό άρσενα

Αποκ.ιβ

Το μεγάλο σημείο που φάνηκε στον ουρανό ήταν μια γυναίκα ντυμένη τον ήλιο, είχε τη σελήνη κάτω από τα πόδια της και πάνω στο κεφάλι της ήταν στέφανος αστέρων δώδεκα. Η γυναίκα αυτή ήταν έγκυος και έκραζε κοιλοπονούσα, βασανιζομένη για να γεννήσει, και στο εδ.5 μας λέει ότι γέννησε υιόν άρσενα, ο οποίος αρπάχτηκε προς το Θεό.


Το σημείο θέλει να δείξει κάτι πιο μεγαλειώδες.

· Δεν είναι η «Παναγία» που γεννά το Χριστό (το βιβλίο της αποκάλυψης είναι προφητεία, ο Χριστός γεννήθηκε πολλά χρόνια πριν).
· Δεν είναι ο Ισραήλ.

Ποια όμως είναι αυτή η γυναίκα; Η γυναίκα αυτή είναι η ορατή εκκλησία, των εσχάτων καιρών. Αποτελείται από ανθρώπους που κάποτε δέχτηκαν τη χάρη του Θεού στη ζωή τους, που είχαν την δικαιοσύνη του Ιησού Χριστού, που πολλοί είναι αναγεννημένοι.

Υπάρχουν αρκετά εδάφια μέσα στο λόγο του Θεού που δείχνουν ότι η γυναίκα συμβολίζει την εκκλησία. Στην Εφεσ.ε:24-33 βλέπουμε ότι ενώ ο απόστολος Παύλος δίνει οδηγίες και συμβουλές για το γάμο, παραλληλίζει την σχέση του άνδρα και της γυναίκας, με τη σχέση του Χριστού και της εκκλησίας. Η γυναίκα λοιπόν αντιπροσωπεύει την εκκλησία.

Ενδεδυμένη τον ήλιον: Ενδεδυμένη σημαίνει ότι ήταν περιτυλιγμένη ή σκεπασμένη με τον ήλιο. Ο ήλιος είναι το επένδυμα που φορά. Συμβολίζει τον Ιησού Χριστό και τη δικαιοσύνη Του. Ο Χριστός είναι ο Ήλιος της δικαιοσύνης. Το φως δεν είναι δικό της, αλλά του ενδύματος (Μαλαχ.δ:2).

Η γυναίκα αυτή που είναι ντυμένη τον ήλιο, η εκκλησία, είναι φως στον κόσμο. Είναι το φως του Θεού δια του Ιησού Χριστού, του Οποίου η δικαιοσύνη την περιτυλίγει και την περιβάλλει.

Σελήνη: Η σελήνη συμβολίζει την Π.Δ. και την εκκλησία της Π.Δ. Το σύνολο των αγίων του Θεού της Π.Δ. Η Παλαιά Διαθήκη είναι η αντανάκλαση του φωτός της αληθινής Διαθήκης, της Καινής Διαθήκης. Ετερόφωτη. Π.Δ.(σκιά, τύπος) Κ.Δ. (φως).

Η γυναίκα αυτή στέκεται πάνω στη σελήνη. Αυτό σημαίνει ότι είναι εδραιωμένη και έχει το θεμέλιό της πάνω στη σελήνη, πάνω στις υποσχέσεις του Θεού στην Π.Δ.  Ο Θεός έθεσε ένα θεμέλιο στην Π.Δ. για την εκκλησία.   

Βλέπουμε στη Γαλ.γ:23-24 ότι ο Νόμος έγινε παιδαγωγός για να μας φέρει προς το Χριστό. Με το Νόμο γίνεται η γνώριση της αμαρτίας. Ο Νόμος μας δείχνει πόσο αμαρτωλοί είμαστε, και κατόπιν ερχόμαστε στο Χριστό συναισθανόμενοι την αμαρτωλότητά μας και την αναξιότητά μας και γνωρίζοντας καλά πλέον τις δίκαιες εντολές Του, Του ζητάμε να μας συγχωρήσει και να μας βγάλει από το Νόμο.

Στέφανος: διαφορετικός από το διάδημα – βραβείο, νίκη

12 αστέρες: το πλήρες πνευματικό βασίλειο του Θεού

Η εκκλησία του Χριστού άρχισε να υπάρχει κάτω από την ηγεσία των 12 αποστόλων.  Όταν ιδρύθηκε η εκκλησία, υπήρχαν οι 12 απόστολοι του Χριστού για να οδηγήσουν και να διδάξουν. Βέβαια, οι 12 αστέρες δεν είναι μόνο οι 12 απόστολοι του Χριστού, αν και αυτούς κυρίως συμβολίζουν.

Οι 12 απόστολοι δεν είναι η κεφαλή και η εξουσία της γυναίκας τον καιρό της έβδομης κεφαλής, της βασιλείας του Α/Χ.  Δεν βρίσκονται πλέον πάνω στη γη για να έχουν εξουσία πάνω μας και ν’ αγρυπνούν για τις ψυχές μας.  Ο Ιησούς Χριστός αγρυπνεί για τις ψυχές μας. Αυτός έχει νέους ποιμένες και αποστόλους οι οποίοι αποτελούν την διοίκηση της εκκλησίας σήμερα.

Είναι σωστό ότι οι 12 αστέρες συμβολίζουν τους 12 αποστόλους, όμως αναφέρεται στην πνευματική κυβέρνηση του Θεού των εσχάτων ημερών.

Η χρονική περίοδος είναι η 7η, οι απόστολοι έχουν φύγει, υπάρχουν όμως τα χαρίσματα της διακονίας μέσα στην εκκλησία.

Αυτή η γυναίκα έχει μια τέλεια και πλήρη κυβέρνηση. Υπάρχουν αξιώματα τα οποία ο Θεός έδωσε στην εκκλησία ακριβώς όπως στην αρχή της ιδρύσεώς της.

Οι αστέρες συμβολίζουν τους εργάτες του Θεού. Στην Αποκ.α:16, 20 λέει ότι οι επτά αστέρες είναι οι άγγελοι των επτά εκκλησιών.  Πρόκειται για τους εργάτες του Θεού.

Εδ.3 ο δράκων είναι με 7 κεφάλια (7 χρονικοί περίοδοι: Αίγυπτος, Βαβυλώνα, Ασσυρία, Μηδοπερσία, Ελλάδα, Ρώμη, Αντίχριστος).

Εδ.9 ο δράκων πλανά όλη την οικουμένη.

ιγ:2 ο αντίχριστος παίρνει όλη τη δύναμή του από το διάβολο.

ιζ:9 κεφαλή = όρος = βασιλεία – γυναίκα (εδ.3).

ιζ:10 5 κεφάλια

ιβ: 7 κεφάλια κι ακόμα η γέννα. Αυτό σημαίνει ότι πριν γεννήσει το 7ο κεφάλι έχει έρθει.

Β’ Θες.β

ιβ:4 επιτίθεται ύπουλα, όχι κατά πρόσωπο, δεν τον ενδιαφέρει η γυναίκα.

Αν δεν ήταν η χάρη του Θεού, ο διάβολος θα μας είχε διαλύσει.

Δεν τον ενδιαφέρει αν απλά είσαι μέσα σε μια εκκλησία.

Όμως τον ενδιαφέρει όταν ξέρεις, όταν έχεις στόχους, όταν θες να γίνεις υιός άρσεν.

Το 1/3 των αστέρων σύρονται και γίνονται ένα με το σύστημα.

Είναι αυτοί που δεν έχουν αγκαλιάσει το λόγο του Θεού για να τρέφονται. Δεν αγαπούν 100% τον Ιησού.

Νομίζουν ότι την τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και θα τα καταφέρουν. Δεν έχουν βάσεις, δεν έχουν παραδοθεί ολοκληρωτικά, αλλά αν τους ρωτήσεις, αγαπούν τον Ιησού!!!

Σήμερα υπάρχουν 2 καταστάσεις που θα γίνουν βορά του Σατανά γιατί δεν θα αντέξουν: 1) ελαστικές εκκλησίες 2) αυτοί που μένουν μόνοι τους γιατί οδηγούνται, γιατί τα ξέρουν, γιατί δεν θα τους πει άλλος τι πρέπει να κάνουν!

Υπάρχουν προϋποθέσεις για να πάει κάποιος στον ουρανό!

Η Γραφή μας μιλάει για μεγάλη αποστασία και για ψυχρότητα (Β’ Θες.β:3, Ματθ.κδ:12).

Όμως, κάποιοι θα σταθούν, θα αγαπήσουν τον Ιησού, θα αρπαχτούν!

Το έμβρυο, το παιδί υπάρχει, αλλά δεν φαίνεται, αλλά μεγαλώνει.

· Δεν ανήκουμε σε συστήματα.
· Δίνουμε έμφαση στο λόγο του Θεού, (ιγ:14 μάχαιρα).
· Αγωνιζόμαστε για καθαρισμό.
· Δεν χρησιμοποιούμε τυμπανοκρουσίες, διαφημίσεις, προβολή.

Ο Θεός ετοίμαζε τον Ιωάννη το Βαπτιστή 30 χρόνια για να διακονήσει 6 μήνες.

Ο Θεός ετοιμάζει τώρα το παιδί στην κοιλιά της γυναίκας.

ιβ:5 παιδίον άρεν – Υιός άρσεν.

Β’ Θες.β:6 «εκείνο» ο κολύων.

Η σχέση και η διαφορά στο όνομα.

Έχει αποδυναμώσει ο σατανάς το χριστιανό.
· Η αμαρτία και το ψέμα δεν είναι και τόσο κακό…
· Σώζεσαι με τα έργα…
· Αρκεί να επικαλεστείς…

Αυτό το παιδί γεννιέται με όλη τη δύναμη, το σφρίγος, την ικανότητα εργασίας ενός κανονικού άντρα. Είναι άντρας!

Άντρας: δεν αναφέρεται στο αρσενικό γένος (ουδέτερο).

Αυτό που γεννιέται δεν είναι μόνο ένα άτομο, ούτε μόνο άντρες (εις άνδρα τέλειον…).

Μέχρι τη γέννα, δεν φαίνεται!

Όταν γεννηθεί, δεν είναι κάτι συνηθισμένο, δεν έχει ξαναγίνει!

Είναι ένα έθνος πάνω σ’ όλη τη γη που έχει την ωριμότητα, τη σοφία και τη χάρη του Δημιουργού του.

Το αποκορύφωμα του σχεδίου του Θεού για την εκκλησία, είναι αυτή η γέννα!

Ο Θεός υπομένει όλα αυτά που συμβαίνουν γι’ αυτούς τους εκλεκτούς που θα έχουν το μέτρο της ηλικίας του Χριστού.

Ησ.ξς:1-2 Ούτω λέγει Κύριος· Ο ουρανός είναι θρόνος μου και η γη υποπόδιον των ποδών μου· ποίος είναι ο οίκος, τον οποίον ηθέλετε οικοδομήσει δι' εμέ; και ποίος είναι ο τόπος της αναπαύσεώς μου; Διότι η χειρ μου έκαμε πάντα ταύτα και έγειναν πάντα ταύτα, λέγει Κύριος· εις τίνα λοιπόν θέλω επιβλέψει; εις τον πτωχόν και συντετριμμένον το πνεύμα και τρέμοντα τον λόγον μου.

Κάτι ψάχνει, κάτι βρίσκει!

εις τον πτωχόν: μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα, αυτοί που αισθάνονται με ειλικρίνεια τη φτώχεια τους, δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και γι’ αυτό ζητάνε πρώτα τη βασιλεία του Θεού περιμένοντας όλα τα άλλα να τους προστεθούν!

Ο Ιησούς ξέροντας ποιος είναι είπε: Ψαλμ.κβ:6 Εγώ δε είμαι σκώληξ και ουχί άνθρωπος· όνειδος ανθρώπων και εξουθένημα του λαού.

συντετριμμένον το πνεύμα: δεν υπάρχουν περιθώρια για υπερηφάνειες και παχιά λόγια.

και τρέμοντα τον λόγον μου: ο Θεός θα ενώσει το λαό που σέβεται το λόγο Του!