Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Αφρικανός Μουσουλμάνος σώζει εβραίους πελάτες του παντοπωλείου

Άγνωστος στο ευρύ κοινό παρέμεινε μουσουλμάνος- υπάλληλος του εβραϊκού παντοπωλείου στο Παρίσι, ο οποίος την Παρασκευή έσωσε ζωές, κρύβοντας στο υπόγειο αρκετούς εβραίους που ψώνιζαν την ώρα της ένοπλης εισβολής στο κατάστημα. Κατόπιν, ο νεαρός άνδρας κατάφερε να διαφύγει, και να ειδοποιήσει τις γαλλικές αρχές για την κατάσταση ομηρίας.

Πρόκειται για τον Λασάνα Μπαθίλι από το Μάλι, ο οποίος ήταν στο υπόγειο του καταστήματος την ώρα που ο Κουλιμπαλί εισέβαλε σε αυτό. Ο Μπαθίλι ενέργησε γρήγορα, κρύβοντας στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ ορισμένους τρομοκρατημένους πελάτες, πριν διαφύγει από μια έξοδο κινδύνου για να ειδοποιήσει τις αρχές. Αρχικά, οι γάλλοι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον Μπαθίλι και τού πέρασαν χειροπέδες, αλλά σύντομα συνειδητοποίησαν το λάθος τους. 


Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, μιλώντας στα γαλλικά ΜΜΕ υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να σχολιάσει την ιστορία, εξήγησε ότι το κλειδί που έδωσε ο Μπαθίλι στην αστυνομία τούς επέτρεψε να εισβάλουν στο παντοπωλείο, χωρίς να χρειάζεται να σπάσουν τα ρολά, γεγονός που πιθανότατα θα αύξανε τον αριθμό των νεκρών (ο Κουλιμπαλί σκότωσε τέσσερις ομήρους).