Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Δανιήλ (34)


Δαν.ι:20 Και είπεν, Εξεύρεις διά τι ήλθον προς σε; τώρα δε θέλω επιστρέψει να πολεμήσω μετά του άρχοντος της Περσίας· και όταν εξέλθω, ιδού, ο άρχων της Ελλάδος θέλει ελθεί.

Παρατηρούμε ότι η πνευματική μάχη με τα πονηρά πνεύματα συνεχίζεται. Ο Σατανάς δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Όταν λέει «και όταν εξέλθω» προφανώς εννοεί όταν πέσει η Περσική αυτοκρατορία. Συνεπώς όταν πέσει η Περσία, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη γι’ αυτόν τον άγγελο να αγωνίζεται εναντίον του δαιμονικού άρχοντα της Περσίας, διότι η Περσία δεν θα υπάρχει πιά, και δεν θα χρειάζεται πλέον η δύναμις του Σατανά που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για να εμποδίσει το έργο ταυ Θεού.Στη θέση της Περσίας έρχεται η Ελλάδα. Γι' αυτό λέει «και όταν εξέλθω, ιδού, ο άρχων της Ελλάδος θέλει ελθεί».


Και τότε θα υπάρξουν νέες πνευματικές μάχες στο βασίλειο των πνευμάτων και ένας νέος δαιμονικός άρχοντας θα τοποθετηθεί πάνω στο βασίλειο της Ελλάδας, στη θέση του δαιμονίου που εξουσίαζε και είχε δικαιοδοσία πάνω στο βασίλειο της Περσίας. Και δαιμονικές δυνάμεις πρόκειται να οδηγήσουν την Ελλάδα στην κατάκτηση του κόσμου και στην καταδίωξη του λαού του Θεού. Αυτό όμως πρόκειται να συμβεί στο μέλλον μετά από διακόσια χρόνια. Οι άγγελοι είναι έξω από τον χρόνο και δεν βλέπουν αυτά τα 200 χρόνια με το δικό μας νου. Δεν έχουν περιορισμένη χρονική διάρκεια ζωής 70-80 ετών, όπως οι άνθρωποι.!! μάχη αυτή με τα πονηρά πνεύματα πρόκειται να συνεχιστεί.

Ρίξαμε μια ματιά στο πνευματικό βασίλειο ώστε να γνωρίζουμε μερικά πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια τι συμβαίνει στον αόρατο πνευματικό κόσμο.Ο Θεός δεν θέλει να γνωρίζουμε ακριβώς με τι ασχολούνται οι άγγελοι και τα δαιμόνια. Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να αντισταθούμε στον Σατανά, και αυτό είναι που θέλει ο Θεός από εμάς. Οποιοδήποτε δαιμόνιο κι αν είναι, οποιαδήποτε μορφή κι αν παίρνει να ξέρουμε ότι είναι ο Σατανάς που ενεργεί και πρέπει να αντισταθούμε στις μεθοδίες του. Πρέπει να ατενίζουμε και να εμπιστευόμαστε τον Θεό, και όταν είναι ανάγκη ο Θεός να στείλει αγγέλους να μας υπηρετήσουν, να μας δώσουν αποκαλύψεις και να μας ενισχύσουν, θα το κάνει. Και μπορεί να μην γνωρίζουμε ότι είναι άγγελοι και να ευχαριστούμε τον Κύριο για την αποκάλυψη που μας έδωσε. Όμως να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό συμφωνεί απόλυτα με τον λόγο του Θεού, να δίνουμε πάντα τη δόξα, την τιμή, και την ευχαριστία στον Θεό, είτε έχει χρησιμοποιήσει έναν άγγελο σαν μέσο για να το κάνει, είτε το έχει κάνει ο ίδιος ο Θεός.

Δαν.ι:21 Πλην θέλω σοι αναγγείλει το γεγραμμένον εν τη γραφή της αληθείας· και δεν είναι ουδείς ο αγωνιζόμενος μετ' εμού υπέρ τούτων, ειμή Μιχαήλ ο άρχων υμών.

Αυτός ο άγγελος πρόκειται να δείξει στον Δανιήλ και να αναγγείλει ό,τι είναι γεγραμμένο στη γραφή της αλήθειας. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να πάρει γραφές που υπάρχουν ήδη και είναι σημειωμένες στη γραφή της αλήθειας και να τις αναπτύξει. Να αναπτύξει την αποκάλυψη αυτή πληρέστερα και ολοκληρωμένα. Και όταν λέει ότι «και δεν είναι ουδείς ο αγωνιζόμενος μετ' εμού υπέρ τούτων, ειμή Μιχαήλ ο άρχων υμών» εννοεί ότι αυτή η αντίσταση από τα πονηρά πνεύματα που εμπόδιζε να έρθει αυτή η αποκάλυψη στον Δανιήλ και έβαζε προσκόμματα στον λαό του Θεού, ήταν τέτοιου μεγέθους και ισχύος, που μόνον άγγελοι υψηλού βαθμού μπορούσαν να αγωνισθούν και να την κάμψουν.