Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Μόνο ένα




Γένεση κεφ.γ&δ, ο απαγορευμένος καρπός.

Γιατί ο Θεός έβαλε στον κήπο της Εδέμ αυτό το δέντρο;

Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν αυτό σαν επιχείρημα ενάντια στην αγαθότητα του Θεού. Αλλά ουσιαστικά είναι ακριβώς το αντίθετο.

Σκέψου λίγο:


Ο Θεός έδωσε στον Αδάμ και την Εύα ένα κανόνα (Γέν.β:16-17). Μόνο ένα.

Είχαν μια πληθώρα επιλογών για νόστιμους και θρεπτικούς καρπούς (Γέν.β:8-9) και μόνο ένας ήταν απαγορευμένος. 

Μόνο ένας.

Ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα «καλά λίαν» (Γέν.α:31) και είχε κοινωνία μαζί τους (Γέν.γ:8-9). Δεν είχαν λοιπόν κανέναν λόγο να αισθάνονται ανασφαλείς, να αγωνιούν ή να φοβούνται. Κανένα. Ούτε ένα.

Αλλά ο Θεός δεν ήθελε να Τον αγαπούν σαν ρομπότ, όπως δεν θα ήθελα ούτε εγώ, ούτε εσύ.

Έτσι, δοκίμασε την πίστη τους.

Και ο άνθρωπος, χωρίς καμία υποχρέωση φροντίδας, ζώντας μέσα σ’ ένα ιδανικό περιβάλλον, έχοντας κάθε λόγο να εμπιστεύεται και να υπακούει τον στοργικό Πατέρα, αμάρτησε με την πρώτη ευκαιρία, έσπασε τον ένα κανόνα, και «ράγισε» την καρδιά του Θεού.

Αυτό το γεγονός δεν είναι επιχείρημα ενάντια στην καλοσύνη του Θεού, αλλά είναι επιχείρημα υπέρ αυτής... ειδικά επειδή ο Θεός άρχισε αμέσως να φροντίζει για την λύτρωση της ανθρωπότητας από τις αμαρτίες της. Μάλιστα, το είχε σκεφτεί, πριν ακόμα ξεκινήσει αυτή τη δημιουργία!