Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ποιος άλλαξε τις ετικέτες των τιμών;




Προσοχή: Ο Σατανάς άλλαξε τα ταμπελάκια των τιμών στον κόσμο μας.

Αν κάποιος μπει σ’ ένα κατάστημα, κρυφά ένα βράδυ και αλλάξει όλες τις ετικέτες των τιμών, θα καταλάβουμε αμέσως το λάθος.

Όμως, μεγαλώσαμε, συνηθισμένοι σε αλλαγμένες τιμές στον κόσμο μας.

Όταν ο Σατανάς έπεισε την Εύα ότι η σχέση της με τον Θεό δεν ήταν τόσο σημαντική, όσο τα οφέλη του απαγορευμένου καρπού, οι αξίες στον κόσμο μας ήρθαν τα πάνω κάτω.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο δοξάζονται και ακριβοπληρώνονται ανήθικοι και εγωιστές άνθρωποι, την ίδια στιγμή που πολλοί ευσεβείς εργάτες του Θεού αγνοούνται!

Γι’ αυτό υποτιμούνται πράγματα που απαιτούν σκληρή δουλειά και αφοσίωση (όπως ο γάμος), και υπερεκτιμούνται ρηχές, προσωρινές απολαύσεις.

Αλλά οι Χριστιανοί πρέπει να είναι διαφορετικοί, επειδή «παν το εν τω κόσμω, η επιθυμία της σαρκός και η επιθυμία των οφθαλμών και η αλαζονεία του βίου δεν είναι εκ του Πατρός, αλλ' είναι εκ του κόσμου. Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού· όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα». (Α’ Ιωάν.β:16-17).

Ας ζητάμε καθημερινά να κάνουμε το θέλημα του αγαπημένου μας Κυρίου!