Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Μισή αλήθεια, είναι μόνο ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!


Υπάρχουν μερικά απίστευτα δημοφιλή σφάλματα που υπάρχουν σε χριστιανικές διδασκαλίες. Μερικά είναι σύντομες δηλώσεις όπως «όλες οι αμαρτίες είναι το ίδιο στα μάτια του Θεού» ή «Μόνο ο Θεός μπορεί να με κρίνει».

Άλλα, είναι σύνθετα λάθη που υποστηρίζουν διδασκαλίες σχετικά με την υγεία, τον πλούτο και την ευημερία.

Αλλά όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: δημιουργούνται από κακή χρήση του λόγου του Θεού (μη ορθοτόμηση). Παίρνουν τα εδάφια έξω από τα συμφραζόμενα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας στην Αγία Γραφή.


Επειδή περιέχουν κάποια αλήθεια, είναι πιο δύσκολο να διακρίνει κανείς τα σφάλματα. Και επειδή επαναλαμβάνονται τόσο συχνά, υποθέτει κάποιος ότι πρέπει να είναι αλήθεια.

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να συμφωνήσεις με τις παρακάτω μισές αλήθειες, αλλά σου συνιστώ να μελετήσεις κάθε μία με ανοιχτό μυαλό και μια ανοιχτή την Αγία Γραφή.

Μισή αλήθεια #1: Μόνο ο Θεός μπορεί να με κρίνει.

Ενώ ο Θεός είναι ο τελικός κριτής όλων των ανθρώπων, μας προστάζει να κρίνουμε πολλά πράγματα εδώ στη γη.

Μισή αλήθεια #2: Να κρίνεις την αμαρτία, όχι τον αμαρτωλό.
Μπορούμε να μισούμε την αμαρτία και να αγαπάμε τον αμαρτωλό, αλλά δεν μπορούμε να κρίνουμε την αμαρτία χωρίς να κρίνουμε τον αμαρτωλό.

Μισή αλήθεια #3: Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Η Γραφή λέει ότι μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε ο Θεός μας καλεί να κάνουμε, αλλά πρέπει να πιστεύουμε στις ικανότητές Του, όχι στις δικές μας.


Μισή αλήθεια #4: Δεν μπορείς να αγαπάς τους άλλους αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου.
Οι Βιβλικές εντολές που μας λένε να αγαπάμε τους άλλους, δεν εξαρτώνται ουδόλως από το πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας.