Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Ο Ιησούς δίδαξε πολλά για τη Bασιλεία του Θεού που κυριαρχούσε στη σκέψη των Εβραίων. Η ελπίδα του Ισραήλ ήταν ο ερχομός του Μεσσία κι η συντριβή των εχθρών τους.  Αυτό φαίνεται απ’ την ανυπομονησία των μαθητών Του για τη Βασιλεία (Πράξ.α:6).
Η Bασιλεία του Θεού αναφέρεται 4 φορές στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου, 14 φορές στο Μάρκο, 32 στο Λουκά, 2 φορές στον Ιωάννη, 6 στις Πράξεις και 8 φορές στις επιστολές του Παύλου.

Η “Βασιλεία του Θεού” σημαίνει αρχικά το νόμο του Θεού, τη Θεία βασιλική εξουσία.  Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη “Βασιλεία του Θεού” και τη “Βασιλεία των ουρανών”. Αυτοί οι όροι είναι διαφορετικές εκφράσεις της ίδιας ιδέας. Υπάρχει ένα εχθρικό βασίλειο, το “βασίλειο αυτού του κόσμου”, το οποίο βρίσκεται κάτω από Σατανικό έλεγχο. Ο σκοπός του Χριστού είναι να καταστρέψει όλες τις εχθρικές δυνάμεις και να υποτάξει τα πάντα στην υπακοή του Λόγου του Θεού. Ο τελευταίος εχθρός που θα συντριφτεί είναι ο θάνατος.
Είναι απαραίτητοι δύο όροι για να υπάρξει ένα βασίλειο:
1. Πρέπει να υπάρχει ένας βασιλιάς, ένας κυρίαρχος μονάρχης.
2. Πρέπει να υπάρχει ένα βασίλειο με υπηκόους στους οποίους θα κυριαρχεί.
Στο Βασίλειο του Θεού, ο Ιησούς είναι ο κυρίαρχος Βασιλιάς κι όποιος είναι μέλος του Βασιλείου Τον έχει ανακηρύξει Βασιλιά της ζωής του.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ματθ.ς:33 “Αλλά ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού, και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή.”
Εδώ ο Ιησούς δίδαξε τη σημασία της βασιλείας του Θεού. Σ’ αυτό το εδάφιο της Γραφής, ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του:
· Η Βασιλεία του Θεού έχει την πρώτη θέση στη ζωή.
· Θα πρέπει να τη ζητάμε πρώτα απ’ όλα τα υλικά αγαθά.
· Εάν κάποιος ζητά πρώτα την βασιλεία του Θεού, οι υλικές ανάγκες της ζωής θα του προσθέτονται.
· Η Βασιλεία του Θεού είναι ένα Βασίλειο δικαιοσύνης κι αυτή τη δικαιοσύνη πρέπει να την εκζητούμε.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕ ΟΤΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ

Λουκ.ιζ:20-21 “Δεν έρχεται η βασιλεία του Θεού ούτως, ώστε να παρατηρείται, ουδέ θέλουσιν ειπεί, Ιδού, εδώ είναι, ή Ιδού εκεί, διότι ιδού, η βασιλεία του Θεού είναι εντός υμών.”
Ιωάν.ιη:36 “Απεκρίθη ο Ιησούς, Η βασιλεία η εμή δεν είναι εκ του κόσμου τούτου.”
Όταν οι Φαρισαίοι ρώτησαν για τη Βασιλεία, ο Ιησούς τους είπε ότι η Βασιλεία δεν έρχεται με κάποιες εξωτερικές εκδηλώσεις. Αυτοί έψαχναν για κάτι πομπώδες και μεγαλόπρεπο εξωτερικά. Ο Ιησούς τους είπε ότι δεν θα γινόταν τίποτα τέτοιο κι ότι η Βασιλεία ήταν εντός τους (στις καρδιές τους).  Δεν εννοούσε τις καρδιές των Φαρισαίων, αλλά τις καρδιές των μαθητών που υπήρχαν ανάμεσά τους. Ο Ιησούς επίσης ήταν ανάμεσά τους, κι όπου βρίσκεται ο Βασιλιάς, εκεί είναι και το Βασίλειό Του.
Ο Ιησούς είπε στον Πιλάτο ότι το Βασίλειό Του δεν είναι απ’ αυτή τη γη.  Σ’ αυτές τις δύο περιπτώσεις, ο Ιησούς δίδαξε ότι η Βασιλεία ήταν μια πνευματική Βασιλεία.
Ο απόστολος Παύλος επίσης δίδαξε αυτή την αλήθεια στις επιστολές του:
Ρωμ.ιδ:17 “Διότι η βασιλεία του Θεού δεν είναι βρώσις και πόσις, αλλά δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω.”
Α’ Κορ.δ:20 “Διότι η βασιλεία του Θεού δεν είναι εν λόγω, αλλ’  εν δυνάμει.”
Τη Βασιλεία του Θεού δεν μπορεί κανείς να τη δει φυσικά, όπως το κρέας και το ποτό, αλλά μέσω του καρπού του Αγίου Πνεύματος, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της χαράς.  Η Βασιλεία του Θεού είναι ο Ιησούς που βασιλεύει στις καρδιές και τις ζωές των πληρωμένων με το Άγιο Πνεύμα αγίων Του.