Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Τι θέλει μια γυναίκα απ’ τον άντρα της:

Να αισθάνεται ότι την αγαπά

Με απλά λόγια, οι γυναίκες έχουν ανάγκη να αισθάνονται ότι τις αγαπούν. Μια γυναίκα αισθάνεται αγαπημένη, όταν είναι το # 1, στη ζωή του συντρόφου της. Χρειάζεται να ξέρει ότι την υπολογίζει πάνω από τη δουλειά, τους φίλους, τους συνεργάτες, το χόμπι, τη μαμά του και τα παιδιά. Όταν μια γυναίκα αντιληφθεί ότι έχει τη δεύτερη θέση σε οποιαδήποτε περιοχή των προτεραιοτήτων του άντρα της, θα αρχίσει να χτίζει ένα τείχος γύρω της για να προστατευτεί συναισθηματικά. 

Θα απομακρυνθεί και δεν θα βλέπει πια τον άντρα της σαν ασφαλές άτομο που μπορεί να εμπιστευθεί τις ανασφάλειές της. Αν δεν αισθάνεται ασφαλής και ότι την αγαπά, στη συνέχεια θ’ αρχίσει να αρνείται την ανάγκη της να την αγαπά, ή το χειρότερο, θ’ αρχίσει να αισθάνεται την ανάγκη να βρει κάποιον άλλο. Είτε έτσι είτε αλλιώς η σχέση πάσχει όταν αυτό συμβαίνει και συχνά θα οδηγήσει στη λήξη της σχέσης.

Η επικοινωνία προηγείται του σεξ

Στις γυναίκες αρέσει το σεξ, αλλά με διαφορετικό τρόπο απ’ ό, τι στους άντρες. Στις γυναίκες αρέσει το σεξ που έρχεται σαν αποτέλεσμα της αίσθησης ότι την αγαπούν, ενώ για έναν άντρα, η επιθυμία διεγείρεται κατά πολύ από την εικόνα που βλέπει. Ένας άντρας μπορεί να θέλει τη σύντροφό του σεξουαλικά, ακόμη και σ’ έναν κακό γάμο. Οι γυναίκες οδηγούνται περισσότερο προς το σεξ όταν το επίπεδο επικοινωνίας είναι υψηλό και νιώθει ότι τα λόγια της και τα συναισθήματά της (δηλαδή η ίδια) εκτιμώνται. Για τις γυναίκες, η συναισθηματική και σεξουαλική οικειότητα αναπτύσσεται έξω από την κρεβατοκάμαρα. Αν αισθάνεται ότι η επικοινωνία είναι παραμελημένη σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, δεν θα θέλει να διασκεδάσει μαζί σου στο υπνοδωμάτιο. Οι γυναίκες έχουν ανάγκη να μιλήσουν και να τις ακούσεις για όλους τους τομείς της ζωής τους, άσχετα με το πόσο πεζό το βλέπεις εσύ. Αν λείπει η επικοινωνία, η λίμπιντο των γυναικών πέφτει και συχνά αναφέρουν ότι δεν αισθάνονται σεξουαλική επιθυμία με τον άνθρωπο τους.

Όχι σεξουαλικά αγγίγματα

Το άγγιγμα είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες, αλλά αν αισθανθεί ότι κάθε άγγιγμα γίνεται για να οδηγήσει στο σεξ, τότε θα αρχίσει να μην αγγίζει τον άντρα της ή δεν θα της αρέσουν τα αγγίγματά του. Στις περισσότερες γυναίκες αρέσει να κρατούν τα χέρια, να δίνουν και να παίρνουν μασάζ, ή απλά επιπόλαια χαστουκάκια. Θέλουν να απολαύσουν ελεύθερα το άγγιγμα που προορίζεται μόνο για ρομαντικές σχέσεις, αλλά αν ο άντρας της πιστεύει ότι ο μόνος σκοπός γι’ αυτά τα αγγίγματα είναι τα προκαταρκτικά, αυτή μάλλον θα  σταματήσει την επαφή γιατί αισθάνεται απαξιωμένη.