Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

ΕΡΩΤ/ΑΠΑΝΤ - Ποιμαντορική συμβουλευτική γυναικών


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Είμαι χήρα και μερικές φορές μου αρέσει να μιλάω με τον ποιμένα μου ιδιωτικά, αλλά όταν έρχεται να με επισκεφτεί, η σύζυγός του είναι πάντα μαζί του. Δεν θα μου άρεσε να πιστεύω ότι δεν μπορώ να εμπιστευυώ τον άντρα μου. Αυτή δεν τον εμπιστεύεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Είμαι βέβαιος ότι έχεις παρερμηνεύσει το κίνητρο του ποιμένα σου να φέρνει τη γυναίκα του μαζί όταν σε επισκέπτεται. Επίτρεψέ μου να σου επιστήσω την προσοχή σε μερικά σημεία:

1. Η διακονία είναι το υψηλότερο κάλεσμα στο πρόσωπο της γης.
2. Τα πιο αιχμηρά βέλη του Σατανά και οι πιο δριμείς επιθέσεις είναι ενάντια στη διακονία, ιδιαίτερα σε εκείνους που ο Θεός χρησιμοποιεί περισσότερο.
3. Οι εργάτες που στέκονται αμετακίνητοι για δικαιοσύνη και αγιασμό, δέχονται τις πιο άγριες επιθέσεις του Σατανά. Είναι αποφασισμένος να τους καταστρέψει.
4. Αν ο Σατανάς μπορεί να καταστρέψει τη διακονία, μπορεί να καταστρέψει και την εκκλησία. Οι γυναίκες, τα χρήματα και η υπερηφάνεια, υπήρξαν οι αιτίες για την πτώση των πολλών καλών εργατών.
5. Αν ο Σατανάς δεν μπορεί να κάνει ένα εργάτη να αμαρτήσει, θα επιτελέσει το σκοπό του, αν μπορεί να τον κάνει, απρόσεκτα, να βρεθεί σε μια θέση που έχει την εικόνα του κακού (Α’ Θες.ε:22).
6. Οι άνθρωποι έρχονται στην εκκλησία και ακούν έναν εργάτη να κηρύττει επειδή το θέλουν, επειδή τον εμπιστεύονται σαν πνευματικό ηγέτη και παράδειγμα στο ποίμνιο.
7. Αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ένας εργάτης, είναι η υπόληψη, το καλό όνομα. Αν το χάσει, η επιρροή του στα πράγματα του Θεού, τελείωσε. Ένας εργάτης που δεν διατηρεί την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των ανθρώπων, καλό θα είναι να τα μαζέψει και να φύγει.
8. Τίποτε δεν καταστρέφει γρηγορότερα την επιρροή ενός εργάτη από μια εκστρατεία κουτσομπολιού εναντίον του, είτε είναι ψέματα, είτε αλήθεια.
9. Αν ένας εργάτης είναι απρόσεκτος, ο Σατανάς ξέρει ότι ο καθένας μπορεί να φανταστεί την χειρότερη δυνατή εκδοχή (Ρωμ.ιδ:16).
10. Ένας άνθρωπος του Θεού δεν είναι δυνατό να υπηρετεί σ’ ένα μέρος για πολύ καιρό, χωρίς να κάνει εχθρούς, απλά επειδή λέει την αλήθεια χωρίς φόβο ή επειδή δεν κάνει τα στραβά μάτια. Συχνά αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν να τον πιάσουν σε κάποια απρόσεκτη κίνηση ή ασύνετη πράξη, για να τον κατηγορήσουν κι έτσι να δικαιολογήσουν την κατάστασή τους.
11. Ένας ποιμένας δεν τολμά να ανοιχτεί σε τέτοιους κακοήθεις ανθρώπους. Είναι πολύ προσεκτικοί και σοβαροί μ’ αυτό που κάνουν, εμπνεόμενοι συχνά από δαιμόνια, ελπίζοντας να καταστρέψουν την επιρροή του.
12. Κάτω από το φως των παραπάνω, μολονότι ο ποιμένας σου αναμφίβολα θα μπορούσε να σε επισκεφτεί χωρίς τη σύζυγό του, δεν «συμφέρει» αυτόν να το κάνει (Α’ Κορ.ι:23).
13. Πραγματικά, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι ο διάβολος δεν παίζει με το γάντι. Ο ποιμένας σου προστατεύει και τη δική σου φήμη.
14. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τα κίνητρά σου είναι σωστά, αδελφή. Ίσως θα ήταν καλό για σένα να εξετάσεις τα κίνητρα της καρδιάς σου. Ενώ μπορεί να λες ή να νομίζεις ότι είσαι αγνή και αθώα στις προθέσεις σου, η δυσαρέσκειά σου για την γυναίκα του ποιμένα, να είναι μαζί του, μπορεί να αποκαλύπτει μια υπερβολική κτητικότητα και ζήλια εκ μέρους σου. Ο ποιμένας σου είναι πολύ σοφός που φέρνει τη γυναίκα του μαζί, όταν σε επισκέπτεται, για πολλούς λόγους. Αν ήσουν σωστή, δεν θα έπρεπε ποτέ να δυσανασχετείς, αλλά να ευχαριστείς τον Θεό για ένα τέτοιο προσεκτικό, σοφό και απαιτητικό ποιμένα που προσέχει την ψυχή σου.
15. «Αυτή δεν τον εμπιστεύεται;». Φυσικά, τον εμπιστεύεται. Αλλά κανείς τους δεν εμπιστεύεται τον διάβολο.