Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ρούχα, μαλλιά, μόδα.



Όλη η Ευρώπη και η Αμερική έχουν γίνει θέατρο ποικίλων ενδυμασιών και επιδείξεων μόδας.

Άνδρες με μακριά μαλλιά, ψηλά τακούνια, μεταξωτά πουκάμισα See - Through με δαντέλες, πλισέδες και φανταχτερά διαφανή παντελόνια διασχίζουν τους δρόμους. Μερικοί κρατάνε και τσαντάκια, φορούν περιδέραια, βάζουν ακόμη και Make-Up. Πολλοί τρέφουν γενειάδα και μούσι σε διάφορες παραλλαγές.  Άλλοι τριγυρνούν ξυπόλυτοι με μαλλιά βρώμικα και αχτένιστα, και μοιάζουν με άγριους και απολίτιστους ανθρώπους, με κομμάτια από κόκαλο και μέταλλο να κρέμονται από τον λαιμό τους και τ’ αυτιά τους.


Οι γυναίκες περπατούν με φούστες μίνι ή με προκλητικό ντύσιμο.  Οι «κυρίες», κάθονται οκλαδόν στα πεζοδρόμια σαν τους Ινδουιστές ντυμένες με βρώμικα και ιδρωμένα ρούχα.  Μερικοί βαδίζουν αργά (δεν γνωρίζουμε αν είναι άνδρες ή γυναίκες) ντυμένοι με ρούχα Uni-Sex, με πονηρό βλέμμα. Οι απελευθερωμένες γυναίκες περπατάνε με παντελόνια και ανδρική ενδυμασία, με μαλλιά κομμένα κοντά και τη μύτη ψηλά.

Αυτές οι αμαρτωλές ψυχές βρίσκονται σε πνευματικό σκοτάδι, και είναι κάτι αδιανόητο, όταν πιάνονται μέσα στον ανεμοστρόβιλο της ματαιοδοξίας και της μόδας.  Όμως σήμερα, ακόμη και Χριστιανοί είναι τυφλά συνδεδεμένοι με αυτό το νεο-Βαβυλωνιακό σύστημα της σύγχυσης και της σαρκικότητας.

Προσπαθούν να δρασκελίσουν τον φραγμό που έχει θέσει ο Θεός, με το ένα πόδι στον κόσμο και το άλλο στον Θεό.  Και το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί πιστοί έχουν περιέλθει σε σύγχυση σχετικά με το ποιο είναι το θέλημα του Θεού, που βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή πέρα από την οποία δεν πρέπει να προχωρήσουν, πως μπορούν να γνωρίζουν ποιο είναι σωστό και ποιο είναι λάθος.

Το θέμα είναι εντελώς ξεκάθαρο, καθώς και οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, αρκεί μόνο να εγκύψουμε στο θεόπνευστο λόγο του Θεού, κι αυτός να είναι ο σύμβουλος και οδηγός μας.

Συχνά ακούμε ορισμένους να λένε, ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους, ότι ο Θεός δεν ενδιαφέρεται για τα ρούχα μας και τα μαλλιά μας.  Όμως πως μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο Θεός ενδιαφέρεται ή όχι και ποιο είναι το θέλημα του Θεού εάν δεν γνωρίζουμε τι λέγει ο λόγος Του;

Ο Θεός βέβαια δεν περιμένει από εμάς να ντυθούμε όπως οι αρχαίοι Ιουδαίοι ή οι πρώτοι Χριστιανοί. Όμως έχει θέσει ορισμένες βασικές αρχές μέσα στο λόγο Του, τις οποίες οφείλουμε να ακολουθήσουμε, όπως θα δούμε.