Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Βασικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα



1. Ό,τι κι αν προσπαθούν να περάσουν κάποιοι σήμερα, τα φύλα μέχρι και το τελευταίο γονίδιο, είναι μοναδικά: (XX & ΧΥ χρωμοσώματα). Αρσενικό και Θηλυκό, σαν ξεχωριστές πράξεις της δημιουργίας!

2. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι διαφορές είναι νευρολογικής και γενετικής προέλευσης και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές σε αλλαγές από πολιτισμικές επιρροές. Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίδιοι σ’ όλο τον κόσμο!


3. Κοινωνικοποίηση: Είτε μιλάμε για τένις είτε για επιτραπέζια παιχνίδια: οι γυναίκες τα χρησιμοποιούν συχνά σαν δικαιολογία για παρέα και ευχάριστη κουβεντούλα. Για τους άνδρες, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να νικήσουν.

4. Ο κόσμος του άντρα είναι εστιασμένος έξω από το σπίτι στη δουλειά και τη διασκέδαση. Ο γυναικείος κόσμος εστιάζει μέσα στο σπίτι και την οικογένεια.


5. Αυτοεκτίμηση: Οι άνδρες μετράνε την αξία τους κατά κύριο λόγο με τις δουλειές τους, κατά πόσο είναι σεβαστοί στον επαγγελματικό τους κύκλο, το επάγγελμα ή την τέχνη τους. Οι γυναίκες, και κυρίως οι ασχολούμενες με τα οικιακά, εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από τη ρομαντική σχέση με τους συζύγους τους για την υποστήριξη του εγώ. Αυτό εξηγεί γιατί το συναισθηματικό περιεχόμενο ενός γάμου είναι συνήθως το πιο σημαντικό για τις γυναίκες, και γιατί οι όποιες ενδείξεις αγάπης εκτιμώνται περισσότερο από τις γυναίκες, που αποκτούν αυτοεκτίμηση από αυτές τις εκφράσεις αγάπης και γενναιοδωρίας.



6. Οι γυναίκες χρειάζονται συνεχή διαβεβαίωση από τους συζύγους τους ότι είναι αγαπητές, αναγκαίες και άξιες. Επειδή οι άνδρες δεν χρειάζονται αυτό το είδος διαβεβαίωσης από τις συζύγους τους, συχνά δεν βλέπουν την ανάγκη της συζύγου τους και παραμελούν να την ικανοποιήσουν. Η σύζυγος τότε αναπτύσσει ένα συναίσθημα ότι «δεν την αγαπούν και ότι είναι ανάξια», που ο σύζυγος θα επιμένει ότι είναι αβάσιμο.

7. Οι γυναίκες έχουν την τάση να θυμούνται επετείους και γενέθλια. Οι άνδρες τείνουν να θυμούνται την ημερομηνία που πρέπει να πληρωθεί η δόση του δανείου ή άλλες υποχρεώσεις και βλέπουν τη γυναίκα τους «υπερβολικά ταραγμένη» σε περίπτωση που ξεχάσουν την επέτειο.

8. Οι μητέρες δένονται συναισθηματικά με τα παιδιά τους πριν από τη γέννηση, όταν ακόμα τα μεταφέρουν μέσα στην κοιλιά τους. Οι άντρες δεν συνδέονται συναισθηματικά με το παιδί για αρκετούς μήνες μετά τη γέννηση, όταν το βρέφος αρχίζει να χαμογελά, να ανταποκρίνεται και να αλληλοεπιδρά μαζί τους.


9. Σεξουαλική διέγερση: οι άντρες είναι προσανατολισμένοι οπτικά, φροντίζοντας λιγότερο για το ρομαντικό στοιχείο ή την προσωπικότητα. Οι άνδρες εύκολα μπορούν να ξεχωρίσουν την αγάπη από το σεξ. Η γυναίκα δεν προσελκύεται από μια φωτογραφία ενός μοντέλου ή από ένα όμορφο άγνωστο, αλλά από έναν συγκεκριμένο άντρα με τον οποίο έχει μπει σε μια συναισθηματική σχέση. Οι γυναίκες συνήθως συνδυάζουν την αγάπη με το σεξ.



10. Οι άνδρες δεν έχουν τόσο δυνατή επιθυμία και ανάγκη για σταθερότητα, ασφάλεια και σταθερές σχέσεις, όπως έχουν οι γυναίκες.

11. Οι γυναίκες βιώνουν συναισθηματικές επιρροές που οι άντρες δεν έχουν λόγω της αναπαραγωγικής ικανότητας: (κύκλοι, εγκυμοσύνη, γαλουχία, εμμηνόπαυση).

12. Σε ένα πάρτι γενεθλίων των πέντε ετών, δεν είναι συνήθως τα κορίτσια που τραβάνε μαλλιά, ρίχνουν γροθιές ή πασαλείβονται με τρόφιμα.

13. Τα συνηθισμένα παιχνίδια των νεαρών κοριτσιών εστιάζουν σχεδόν αποκλειστικά σε εσωτερικές καταστάσεις της καθημερινότητας, παίζουν σπίτι, σχολείο κλπ. Αντίθετα, τα νεαρά αγόρια παίζουν συνήθως στον κόσμο της φαντασίας, ανατινάξεις Αρειανοί με ένα πυροβόλο όπλο λέιζερ για να σώσουν τον κόσμο.

14. Σε περίοδο κρίσης, οι γυναίκες τείνουν να αντιδρούν συναισθηματικά. Οι άνδρες τείνουν να μην αντιδρούν συναισθηματικά, αλλά με αφαιρετική σκέψη αναζητώντας την αιτία. Ο Θεός έχει τοποθετήσει τον άντρα σαν κεφαλή της γυναίκας του, εξαιτίας αυτών των Θεόπνευστων διαφορών μεταξύ των δύο φύλων.


15. Στην υλιστική κοινωνία μας, δίνουμε μεγαλύτερη αξία στην ποιότητα του να είσαι ένα «ορθολογικό κομπιουτεράκι» γιατί αυτή είναι η ποιότητα που είναι απαραίτητη για την επιτυχία στις επιχειρήσεις και στο να κάνεις χρήματα. Αν και αυτή η ποιότητα έχει μικρή αξία για την ευτυχία του σπιτιού. Έτσι, αν και ο άντρας μπορεί να είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να οδηγήσει και να υποστηρίξει την οικογένειά του, είναι η γυναίκα που είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να κρατήσει την οικογένεια, ευτυχισμένη και συναισθηματικά υγιή. Τα δύο φύλα είναι ίσα, αλλά διαφορετικά.

16. Οι γυναίκες συνήθως πιστώνονται με την κατοχή «μητρικής διαίσθησης», όσον αφορά όχι μόνο στα παιδιά, αλλά σε όλες τις προσωπικές σχέσεις. Μπορεί να μην είναι σε θέση να το εξηγήσει, αλλά έχει ένα συναίσθημα για μια κατάσταση που ο άντρας δεν το έχει. Έχει συνήθως δίκιο! Ακόμη, ενώ η γυναίκα μπορεί να είναι η μόνη αρμόδια για να ανιχνεύει καταστάσεις, ο άντρας μπορεί συνήθως να επιλέξει τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπος δράσης.

17. Άντρες και γυναίκες έχουν διαφορετικές ιδιότητες. Ο καθένας, έχει τις ιδιότητες αυτές που έχει ανάγκη ο άλλος. Οι δύο είναι μία σάρκα, μια μονάδα, που είναι ελλιπής χωρίς τον άλλο. Η κοινωνία δίνει πολύ μεγαλύτερη αξία στις αντρικές ιδιότητες. Αυτό έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες να αισθάνονται «υποτιμημένες» στο περιβάλλον του σπιτιού. Πολλές γυναίκες, επηρεασμένες από την κοινωνία και τις εικόνες της τηλεόρασης, δεν αισθάνονται ότι αξίζουν, παρά μόνο αν εργάζονται έξω από το σπίτι για χρήματα. Αισθάνονται ντροπή να είναι «απλά νοικοκυρές». Αυτό είναι πολύ λυπηρό.

18. Στο σχολείο: τα αγόρια συνήθως είναι καλύτερα, σε σχέση με τα κορίτσια, στα μαθηματικά και σε επιστημονικά θέματα. Τα κορίτσια τείνουν να διαπρέπουν σε σχέση με τα αγόρια στα φιλολογικά και σε θέματα σχετικά με την τέχνη.

19. Οι γυναίκες έχουν ένα δυνατό «μητρικό ένστικτο» που οι άντρες δεν έχουν.