Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ο ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ



Σε ένα τοπικό μπαρ στην Αθήνα, ο ιδιοκτήτης & μπάρμαν, ήταν τόσο σίγουρος ότι ήταν ο δυνατότερος άνθρωπος της περιοχής, που πρόσφερε ένα στοίχημα 1.000 €.


Ο μπάρμαν θα έστυβε στο χέρι του ένα λεμόνι μέχρι να τρέξει όλος ο χυμός σε ένα ποτήρι, και στη συνέχεια θα έδινε το λεμόνι σ’ ένα πελάτη.


Όποιος μπορούσε να βγάλει δύο ακόμα σταγόνες χυμού από το στυμμένο λεμόνι, θα κερδίσει τα χρήματα.


Πολλοί άνθρωποι είχαν προσπαθήσει, όλα αυτά τα χρόνια: αρσιβαρίστες, λιμενεργάτες, ποδοσφαιριστές κ.λπ., αλλά κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να το κάνει.



Μια μέρα, ένας λιπόσαρκος ανθρωπάκος ήρθε στο μπαρ. Φορούσε χοντρά γυαλιά κι ένα κοστούμι που γυάλιζε. Κάθισε, παράγγειλε κάτι να πιει, και άρχισε να κοιτάζει γύρω από το μπαρ.


Μετά που διάβασε την ταμπέλα στον τοίχο με την πρόκληση του λεμονιού, είπε με ένα πράο τόνο στον μπάρμαν: «Μόλις διάβασα αυτό που έχεις γράψει και θα ήθελα να δοκιμάσω κι εγώ».


Όταν σταμάτησαν τα γέλια του κόσμου που βρισκόταν στο μπαρ, ο μπάρμαν άρπαξε ένα λεμόνι, το έστυψε μέχρι που έτρεξε όλος ο χυμός και στη συνέχεια, έδωσε το ζαρωμένο απομεινάρι στον αδύνατο ανθρωπάκο.


Τα γέλια του πλήθους μετατράπηκαν σε απόλυτη σιωπή... καθώς ο άνθρωπος έσφιξε τη γροθιά του γύρω από το λεμόνι... και έξι σταγόνες έπεσαν στο ποτήρι.


Καθώς το πλήθος επευφημούσε, ο μπάρμαν έδωσε τα 1.000 € στον ανθρωπάκο και τον ρώτησε:


«Θα σε πείραζε να ρωτήσω τι δουλειά κάνεις; Μήπως είσαι ξυλοκόπος, μήπως σηκώνεις βάρη, τι κάνεις τέλος πάντων!».


Ο ανθρωπάκος απάντησε με μια βελούδινη φωνή: είμαι εφοριακός στην Δ.Ο.Υ. Χολαργού!