Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ομάδα άγνωστων χάκερ θέλει να «ρίξει» ολόκληρο το Διαδίκτυο!


Για την λειτουργία του ιστού κάθε καθεστωτικού μηχανισμού πλέον το κυριότερο εργαλείο είναι το διαδίκτυο. Σύμφωνα με προειδοποιήσεις ειδικών σε θέματα ασφάλειας, ομάδα άγνωστων χάκερ έχουν ξεκινήσει μια «εκστρατεία» με σκοπό να βρουν τον τρόπο προκειμένου να «ρίξουν» το διαδίκτυο. 

Εχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο, ακριβείς και στοχευμένες επιθέσεις σε σημαντικές διαδικτυακές εταιρείες. Οι χάκερς χρησιμοποιούν τις γνωστές πλέον DDoS επιθέσεις (Distributed Denial of Service) με σκοπό να εξετάσουν τις άμυνες των ιστοσελίδων, αναφέρει δημοσίευμά του BBC επικαλούμενο τις σχετικές προειδοποήσεις.

Αυτού του είδους οι επιθέσεις έχουν συνήθως σκοπό να θέσουν εκτός λειτουργίας μια ιστοσελίδα, κατακλύζοντάς την με δεδομένα. Υπάρχουν βέβαια και εκβιαστές, οι οποίοι απειλούν πως θα «ρίξουν» ένα website με επίθεση DDoS, εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων καταβάλουν ένα ποσό, κάτι δηλαδή σαν λύτρα.

Ωστόσο, οι επιθέσεις που καταγράφηκαν εναντίον σημαντικών διαδικτυακών εταιρειών είχαν διαφορετικό χαρακτήρα. Κατ' αρχήν είναι πολύ μεγαλύτερες και είχαν πιο εκτεταμένη διάρκεια σε σχέση με παρόμοιες επιθέσεις. Ήταν επίσης περισσότερο πολύπλοκες επειδή ο όγκος των δεδομένων που διοχετευόταν στα «θύματα» εμφανιζόταν με αργό ρυθμό.

Οι επιτιθέμενοι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τι στοιχεία έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν οι εταιρείες ψηφιακής άμυνας, χρησιμοποιώντας πολλών διαφορετικών τύπων επιθέσεις DDoS..