Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

«Καταιγίδα γύρης» σκότωσε τέσσερις ανθρώπους!

 Ρωμ. 8:22 "..Επειδή εξεύρομεν ότι πάσα η κτίσις συστενάζει και συναγωνιά έως του νύν·.."  

Tα πάντα πια μπορεί να γίνουν επικίνδυνα..Κρίσεις αλλεργικού άσθματος προκάλεσε πριν λίγο καιρό η καταιγίδα που έπληξε τη Μελβούρνη εξαιτίας της γύρης που μετέφερε με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις νέοι άνθρωποι -ανάμεσά τους και ένας 35χρονος ομογενής να χάσουν τη ζωή τους.

Η καταιγίδα, συνδυάστηκε με ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα γύρης από χόρτα σίκαλης και ασυνήθιστα υψηλή υγρασία. Διασκόρπισε στην ατμόσφαιρα επικίνδυνα επίπεδα γύρης τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες (στο νότιο ημισφαίριο είναι καλοκαίρι) έστειλαν χιλιάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού, ήταν η γύρη του χόρτου της σίκαλης που προκαλεί αλλεργίες να σπάσει σε άπειρα μικροσκοπικά κομμάτια λόγω της απορρόφησης του νερού της υγρασίας και να μεταφερθεί σε μεγάλη απόσταση εξαιτίας των ανέμων. 

Στην πολιτεία της Βικτώριας, στα νοσοκομεία της Μελβούρνης διακομίστηκαν περισσότεροι από 8.500 άνθρωποι κατά την διάρκεια του φαινομένου. Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ωρών η υπηρεσία ασθενοφόρων δέχτηκε περισσότερες από 1.900 κλήσεις- ή μία κλήση κάθε τέσσερα με πέντε δευτερόλεπτα- ενώ επιστρατεύτηκαν 60 επιπλέον ασθενοφόρα, καθώς και αστυνομικοί και πυροσβέστες. Τα νοσοκομεία της Βικτώριας εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες μιλούν για «μεγάλη καταστροφή», επισημαίνοντας ότι σχεδόν εξαντλήθηκαν τα αποθέματά τους σε βρογχοδιασταλτικά φάρμακα. 

Σύμφωνα με την Εταιρεία Αλλεργιολογίας της Αυστραλίας, περίπου ένας στους δέκα Αυστραλούς πάσχει από άσθμα και σχεδόν 300 χάνουν ετησίως τη ζωή τους εξαιτίας του. Τέτοιου είδους καταιγίδα είχε να πλήξει την Βικτώρια από τον Μάιο 2010. Η πρόκληση ασθματικής κρίσης λόγω καταιγίδας συμβαίνει όταν οι ισχυροί άνεμοι αφαιρούν τη γύρη από τα δέντρα και τα φυτά και τη διασκορπίζουν στην ατμόσφαιρα και η βροχόπτωση με την υγρασία την επαναφέρουν στη γη. Ιδιαιτέρως ευάλωτοι σε τέτοιου είδους φυσικά φαινόμενα είναι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.