Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αγάπη



Όλοι θέλουν να καλύπτονται κάτω από την αγάπη, είναι ένα «προϊόν» που πουλάει, και μάλιστα κάποιοι απαιτούν αποκλειστικότητα!

Αυτό είναι εύκολο, και δεν χρειάζεται κόπο να ΛΕΣ ότι αγαπάς τους πάντες και τα πάντα, αλλά είναι δύσκολο και απαιτεί θάνατο της σάρκας να πράττεις το λόγο του Θεού.

Ιωάν.ιδ:15 Εάν με αγαπάτε, τας εντολάς μου φυλάξατε.


· Όταν αγαπάς, μπορείς να υπομένεις κάποιον, που όταν μιλάει, μυρίζουν τα χνώτα του και πετιούνται τα σάλια του.

· Όταν αγαπάς δεν τρέχεις να καταλάβεις το κάθισμα στο λεωφορείο, παρά μόνο σαν δεν είναι άλλος.

· Όταν αγαπάς δεν χαμογελάς, κρυφά ή φανερά, όταν διαπιστώνεις κάποια αντίφαση ανάμεσα στα λό­για και τη συμπεριφορά κάποιου.

· Όταν αγαπάς δεν επαναλαμβάνεις τα λόγια τα άπρεπα, που κάποιος, ο αδελφός σου είπε κάποτε, μα φροντίζεις να τα ξεχάσεις.

· Όταν αγαπάς βγάζεις τα παπούτσια να μη λερώ­σεις το πάτωμα, πού κάποιος κουράστηκε σφουγ­γαρίζοντάς το.

· Όταν αγαπάς και κάποιος κατά λάθος ή σκόπιμα φορέσει το καπέλο σου φεύγοντας, δεν τρέχεις να τον προλάβεις και να τον ταπεινώσεις, φανερώνον­τας την πράξη του.

· Όταν αγαπάς και βλέπεις ένα μεθυσμένο να γελά, δεν γελάς και εσύ, μα με το μαντήλι σου σκουπίζεις το δάκρυ σoυ.

· Όταν αγαπάς και το παιδί του γείτονα μείνει στην ίδια τάξη, εσύ αισθάνεσαι πόνο αν και το δικό σου παιδί αρίστευσε.

· Όταν αγαπάς και από την άλλη μεριά του τηλεφώ­νου είναι κάποιος φλύαρος, δεν φροντίζεις να πε­ριορίσεις το χρόνο του τηλεφωνήματος, μια και του δίνει ευχαρίστηση.

· Όταν αγαπάς και ο άλλος έχει την τάση να το­ποθετεί τον εαυτό του ψηλά και να διογκώνει τις ι­κανότητες του και τις επιτυχίες του, δεν τον αναγκά­ζεις να αυτοπεριοριστεί στις πραγματικές του δια­στάσεις.

· Όταν αγαπάς νιώθεις πολύ πιο άνετα και πιο ευχάριστα το σακάκι σου ή το παλτό σου, να το φορά αυτός πού αγαπάς, παρά να το φοράς εσύ ο ίδιος.

· Όταν αγαπάς ποτέ δεν υψώνεις την φωνή σου για να σκεπάσεις τη φωνή του άλλου ούτε μιλάς με διπλή ταχύτητα για να καλύψεις τα όσα οι άλλοι λέ­γουν, έστω και αν σε ζημιώνουν.

· Όταν αγαπάς δεν καρφώνεις τα μάτια σου πάνω σε κάποιον, πού έχει κάποιο λόγο να συστέλλεται και με τον τρόπο αυτό να τον φέρεις σε δύσκολη θέση.

· Όταν αγαπάς ποτέ δεν μιλάς για τα αποκτήματά σου και τις επιτυχίες σου, μήπως και κάνεις κάποιον να ζηλέψει και ζηλεύοντας να στενοχωρηθεί.

· Όταν αγαπάς δεν μιλάς για αγάπη. Απλά αγα­πάς γιατί δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά από το να αγαπάς. Είναι μία εσωτερική ανάγκη της ψυ­χής σου.

· Όταν αγαπάς το πρόσωπό σου λάμπει και είναι μια συνεχής απόλαυση για τούς άλλους, τούς οποιουσδήποτε άλλους. Είναι μία υπηρεσία πού τους προσ­φέρεις με το χαμόγελό σου. Και είναι τόσο σημαν­τική.

Τελικά, τι είναι η αγάπη; Δεν είναι συμπόνια μήτε καλοσύνη. Στη συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονάει κι αυτός που συμπονάει. Στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που δίνει κι αυτός που δέχεται. Μα στην αγάπη είναι ένας. Σμίγουν οι δύο και γίνονται ένα. Δεν ξεχωρίζουν. Το εγώ κι εσύ αφανίζονται. ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ…