Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΟΠΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ



ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Τα όπλα και τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν στους πολέμους του Κόλπου και της Γιουγκοσλαβίας φάνηκαν πραγματικά να αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Ενέπνευσαν δέος, αλλά και τρόμο στη σκέψη για το που μπορεί να φτά­σει η ανθρώπινη επινόηση όσον αφορά την ολική καταστροφή του εχθρού και την κατάρρευση της υποδομής μιας ολόκληρης χώρας.


Εκτός από την απειλή των φοβερών διηπειρωτικών πυραύλων με τις πυρηνικές κεφαλές, που θα μπορούσαν να αφανίσουν ολόκληρες χώρες από το πρόσωπο της Γης, στους δύο αυτούς πολέμους χρησιμοποιήθηκαν:

Τα γνωστά ελικόπτερα «Απάτσι», με ειδικά ραντάρ και υπέρυθρες ακτίνες, για να μπορούν να πετάνε στο σκοτάδι και σε οποιεσδήποτε αντίξοες καιρικές συνθήκες.


Τα βομβαρδιστικά F-117, ή αλλιώς «αόρατα» Στελθ, τα λεγόμενα «γεράκια της νύχτας», που η ανακλαστική επιφάνειά τους στα ραντάρ είναι ελάχιστη και δεν μπορούν να εντοπιστούν από τα αντιαεροπορικά συστήματα του εχθρού.

Τα Στελθ ρίχνουν τις βόμβες από μεγάλα ύψη, σε οξεία γωνία και έχουν την ικανότητα να βρίσκουν με μεγάλη ακρίβεια το στόχο τους.

Επίσης, τηλεκατευθυνόμενες «μαλακές» βόμβες, που διασπείρουν σε μεγάλη απόσταση εκατο­ντάδες ειδικά ρινίσματα γραφίτη, προκαλώντας βραχυκυκλώματα σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλε­σμα γενικευμένα μπλακάουτ σε βιομηχανικά συμπλέγματα και μεγάλες πόλεις.

Βόμβες, διασποράς και οι συγ­γενείς με αυτές βόμβες Blu-97/B, που, όταν σκάνε, από το ατσάλινο κέλυφός τους εκσφενδονίζονται χιλιάδες μικρές λεπίδες. Αυτές είναι ικανές να κομματιάσουν την ανθρώπινη σάρκα στα 150 μέτρα.

Η κεφαλή της βόμβας Blu-97/B, ενισχυμένη με απεμπλουτισμένο ουράνιο, μπορεί να τρυπήσει τε­θωρακισμένο τανκ. Στο τελικό στάδιο εκρήγνυται και ένας πυ­ρήνας από ζιρκόνιο, εκτο­ξεύει βλήματα, τα οποία αναφλέ­γονται και δημιουργούν εκτετα­μένες πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή. Οι βόμβες αυτές χρησι­μοποιήθηκαν κατά κόρον ενά­ντια των ιρακινών στρατευμάτων στον πόλεμο του Κόλπου.

ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ Εκτός από τα παραπάνω φονικά εργαλεία, οι σύγχρονες μεγάλες δυνάμεις έχουν στα οπλοστάσιά τους πλή­θος άλλων συστημάτων μαζικής εξόντωσης και καταστροφής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επιστημόνων των ΗΠΑ, βιολογικά και χημικά όπλα διαθέτουν σήμερα πάνω από 30 κράτη, μεταξύ των οποίων, εκτός από τις μεγάλες δυνάμεις, η Τουρκία, πολλά ανατολικοευρωπαϊκά κράτη, το Ισραήλ και οι πε­ρισσότερες αραβικές χώρες.

Όπως είναι γνωστό, τα πεδία της μάχης ψεκάζονται από τοξι­κά χημικά αέρια (Ταμπούρ, Σαρίν, Σομάν, μουστάρδας κ.ά.), που επιφέρουν παράλυση του νευρικού συστήματος και σταδιακό θάνατο.

ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΕΡΙΑ.  Ειδικά το θανατηφόρο αέριο γνωστό ως VX προκαλεί ασφυξία και ακαριαίο θάνατο. Ένα λίτρο VX είναι αρκε­τό για να σκοτώσει δεκάδες χιλιά­δες ανθρώπους.
Τα βιολογικά όπλα απελευθε­ρώνουν, υπό μορφή αεροζόλ, ιούς θανατηφόρων επιδημιών, όπως της ευλογιάς, της πανώλης και του Εμπολα. Εισέρχόνται στους οργανισμούς μέσω του δέρ­ματος, του πεπτικού, αλλά και του αναπνευστικού συστήματος.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 500 μεταδοτικές ασθέ­νειες, έτοιμες να χρησιμοποιηθούν για πολεμικούς σκοπούς, παρά την απαγόρευσή τους από τις διεθνείς συμφωνίες. Όσον αφορά τα πυρηνικά οπλοστάσια, αρκεί να αναφέρουμε ότι το συνολικό απόθεμα πυρηνικών όπλων που, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, υπάρχει σήμερα διαθέσιμο σε όλο τον πλανήτη είναι ικανό να καταστρέψει τη Γη όχι μια για πάντα, αλλά πάνω από 60 φορές.­

Εκτός από τις HΠΑ και τη Ρωσία τώρα και η Κίνα διαθέτει υδρογovοβόμβες ή βόμβες νετρο­νίου. Όπως είναι γνωστό, αυτές οι βόμβες έχουν την ιδιότητα να θα­νατώνουν ζωντανούς οργανι­σμούς, αφήνοντας ανέπαφα κτί­ρια, οχήματα και μηχανήματα. Κι όμως, όπως δηλώνουν ειδικοί της πολεμικής βιομηχανίας, τα παραπάνω όπλα θεωρούνται ήδη ξεπερασμένης τεχνολογίας, γιατί σήμερα βρίσκονται πολύ κοντά στη βιομηχανική τους παραγωγή οπλικά συστήματα που ξεπερ­νούν ακόμη κι αυτή την ίδια την επιστημονική φαντασία.

Είναι πια γνωστό ότι ο πόλεμος της πληροφορικής έχει ήδη μεταφερθεί και στο Διάστημα. Το αντιπυραυλικό σύστημα (NMD) που σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν οι Αμερικανοί, γνωστό και ως «υιός των άστρων», είναι μόνο η αρχή του σύγχρονου τρόπου διεξαγωγής πο­λέμου.

Πολύ σύντομα, αναρίθμητοι κατασκοπικοί δορυφόροι στο Διάστημα θα συγκεντρώνουν και θα επεξεργάζονται τα πληροφο­ριακά δεδομένα και θα τα στέλνουν σε αυτοματοποιημένα επί­γεια ή εναέρια συστήματα βολής. Τα δεδομένα αυτά θα ενεργοποι­ούνται ανάλογα με την εκάστοτε έκβαση των πολεμικών επιχειρή­σεων.

Τα ανώτατα επιτελεία, με τις ει­δικές τεχνολογίες αναπαράστα­σης, θα έχουν πλήρη εικόνα του πεδίου της μάχης, αποφασίζο­ντας ποια οπλικά συστήματα θα φέρνουν σε ζεύξη με τους δορυ­φόρους και ποιες μονάδες μάχι­μου ανθρώπινου υλικού θα ενερ­γοποιούνται κάθε φορά.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πεντάγωνο, τον τελευταίο καιρό γίνονται σοβαρές έρευνες στον τομέα του λεγόμενου «εξωσκελετικού» εξοπλισμού των στρατιωτών. Ο στρατιώτης του εγγύτατου μέλλο­ντος θα είναι εφοδιασμένος με ολό­σωμα εξωσκελετικά συστήματα, ει­δικά μηχανήματα και κομπιούτερ, κατασκευασμένα να αυξάνουν την αντοχή του και την απόδοσή του στις αντίξοες συνθήκες που είναι πιθανό να δημιουργηθούν από ένα συνδυασμό βιοχημικού και πυρη­νικού πολέμου. Άλλα οπλικά συ­στήματα που, όπως αναφέρουν επίσημες ανακοινώσεις, ήδη έχουν μπει σε παραγωγή είναι, εν συντο­μία, τα εξής:

ΛΕΙΖΕΡ Μη επανδρωμένα ενα­έρια άρματα μάχης, εξοπλισμένα με συστήματα εκπομπής ακτινών λέιζερ, που μπορούν να καταστρέ­ψουν στόχους σε απόσταση δεκά­δων χιλιομέτρων, πυρπολώντας τα συμβατικά εχθρικά οχήματα και τυφλώνοντας ακαριαία, όλους τους στρατιώτες, που βρίσκονται στην περιοχή. Λέγεται ότι η ισχύς μιας τέτοιας δέσμης ακτινών λέιζερ, κα­τευθυνόμενη στα μάτια του αντιπά­λου, ισοδυναμεί με δεκάδες εκατομ­μύρια ηλεκτρικές λάμπες, που ανά­βουν ταυτόχρονα.

Τα όπλα λέιζερ θα είναι επίσης διαθέσιμα σε μορφή φορητών όπλων, συνδεδεμένα με τις εξωσκελετικές πανοπλίες των στρατιωτών.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφι­κές πηγές, η Κινεζική εταιρία «Νοricο», εδώ και δύο χρόνια, κα­τασκευάζει το ΖΜ-87, το οποίο μπο­ρεί να καταβάλει και να τυφλώσει ανθρώπινους στόχους σε απόστα­ση έως και 3 χιλιομέτρων.
Το Πεντάγωνο έχει επίσης ανα­κοινώσει ότι τα καινούργια πολεμι­κά αεροσκάφη θα είναι υπέρ-υπερηχητικά, ξεπερνώντας δηλαδή κατά 5 φορές την ταχύτητα του ήχου. Την τελευταία δεκαετία έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται και «ακουστικά» ή «ηχητικά» όπλα.

Οι δέσμες ακουστικής ενέργειας υψηλών συχνοτήτων εκπέμπονται από ειδικές κεραίες και επιφέρουν βλάβες στο νευρικό σύστημα, ναυτία, τύφλωση, απώλεια ισορροπίας, ακόμη και θάνατο. Η ηχητική ενέρ­γεια χαμηλών συχνοτήτων, που δη­μιουργείται με τη διοχέτευση συμπιεσμένου αέρα μέσα από ειδικούς σωλήνες, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και «σεισμικές δονήσεις»­ στο εχθρικό στρατόπεδο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τα όπλα που εκπέμπουν θερμοβαρυτικά κύματα κρούσεως, ειδικά σχεδιασμένα για να επιφέρουν κατάρρευση κτιρίων, ακόμη και ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων.

Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, το απλό αγροτικό εργαλείο, η γνωστή μασέτα, έχει προκαλέσει περισσότερους θανάτους από όσους οι ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι μαζί.

Όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Ρουάντα, μέσα σε τρεις μήνες, πάνω από 150.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από το πρωτόγονο αυτό εργαλείο, που συγκαταλέγεται πλέον – όσο απίθανο και αν ακούγεται – στα όπλα μαζικής εξόντωσης της σύγχρονης εποχής.

Μέσα από υπολογιστές στο μέλλον οι συρράξεις

Οι πόλεμοι του μέλλοντος θα είναι εξ ολοκλήρου βασισμένοι στην τεχνολογία της πληροφορικής.

Κάθε σύγχρονο κράτος, σήμερα, εξαρτάται σε ύψιστο βαθμό από την ηλεκτρονική και επικοινωνια­κή υποδομή του.

Όλες οι συναλλαγές, οι υπηρε­σίες, οι ψηφιακές τηλεπικοινω­νίες, οι οικονομικές δραστηριότη­τες, τα χρηματιστήρια, οι τράπεζες, οι συγκοινωνίες, τα μέσα ενη­μέρωσης, οι βιομηχανίες κ.ά. λει­τουργούν μέσα από συστήματα υπολογιστών δικτυακά συνδεδεμέ­να μεταξύ τους.

Όποιος καταφέρει να καταστρέ­ψει ή να ελέγξει ης δυνατότητες ενός κράτους να επεξεργάζεται και να μεταδίδει πληροφορίες έχει κερδίσει και το βασικό μέρος ενός σύγχρονου πολέμου.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρ­τμεντ, στις ΗΠΑ σήμερα επενδύο­νται τεράστια ποσά για έρευνες που αφορούν στην εκμετάλλευση της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας για πολεμικούς σκοπούς.

Οι Αμερικανοί έχουν εγκαταστή­σει ένα πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεών τους με τα αρχικά, HAARP. Σύμφωνα με τους επικριτές του συστήματος, ένας από τους στόχους του είναι η δημιουργία σούπερ ραντάρ που θα μπορεί να κατασκοπεύει τα πάντα και τους πάντες, καθώς και η καταστροφή των επικοινωνιών του αντιπάλου.

Ήδη κατασκευάζονται ηλεκτρο­μαγνητικές βόμβες διαφόρων ειδών, με σκοπό την εξουδετέρωση όχι μόνό των φανερών, αλλά και των καμουφλαρισμένων ηλεκτρονικών συστημάτων του εχθρού.

Οι ηλεκτρομαγνητικές βόμβες μπορούν να παράγουν δέσμες ηλεκτρικής ενέργειας και πρόσκαιρα ηλεκτρικά πεδία της τάξεως των δεκάδων χιλιάδων βολτ.

Με απλά λόγια, στο σημείο όπου εκρήγνυται η βόμβα είναι σαν να πέφτουν εκατοντάδες κεραυνοί, με αποτέλεσμα την άμεση καταστροφή κάθε ηλεκτρικού ή ηλεκτρονικού κυκλώματος της περιοχής.

Οι ηλεκτρομαγνητικές βόμβες δεν σχεδιάστηκαν με σκοπό να επιφέρουν ανθρώπινες απώλειες. Όμως, όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στο σημείο της έκρηξης πα­θαίνουν ανεπανόρθωτες εγκεφαλι­κές βλάβες και άλλες διαταραχές του νευρικού συστήματος.

Ηλεκτρομαγνητικές βόμβες
Από τα διάφορα είδη ηλεκτρομαγνητικών βομβών, οι λεγόμενες βόμβες μικροκυμάτων θεωρού­νται ως οι πιο αποτελεσματικές, καθώς βρίσκουν με σχεδόν απόλυ­τη ακρίβεια το στόχο τους.

Πολλοί επιστήμονες, όμως, από διάφορα διεθνή ερευνητικά κέ­ντρα έχουν τελευταία εκφράσει έντονες ανησυχίες για τις κατα­στροφικές επιπτώσεις που μπο­ρούν να έχουν τα ηλεκτρομαγνητικά οπλικά συστήματα στο φυσικό περιβάλλον.

Ισχυρίζονται ότι, πρώτα από όλα, η χρήση τέτοιων όπλων θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρ­μανση και τη σταδιακή καταστροφή της ιονόσφαιρας του πλανήτη.­

Επίσης, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις επιστημόνων από Ιαπωνία και Αυστραλία, τα πειράματα που γίνονται για την πολεμική εκμετάλλευση της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας έχουν ήδη επηρεάσει το μαγνητικό πεδίο της Γης και έχουν επιφέρει αλλοιώσεις στις τεκτονικές πλάκες. Πιθανό αποτέλεσμα όλων αυτών των πειραμάτων της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας μπορεί να είναι ακόμα και η αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας, που τελευταία παρατηρείται σε διαπλανητικό επίπεδο.

(Πηγή Metrorama)