Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Γιατί πάμε στην εκκλησία;

Εβρ.ι:25 μη αφίνοντες το να συνερχώμεθα ομού, καθώς είναι συνήθεια εις τινάς, αλλά προτρέποντες αλλήλους, και τοσούτω μάλλον, όσον βλέπετε πλησιάζουσαν την ημέραν.

Αυτή η Γραφή μας λέει καθαρά ότι πρέπει να ανήκουμε ο καθένας σε μια εκκλησία που πιστεύει και διδάσκει το λόγο του Θεού. Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχουν άνθρωποι που αξιώνουν ότι πιστεύουν, αλλά δεν πηγαίνουν στην εκκλησία.


Ο λόγος του Θεού διδάσκει σαφώς ότι πρέπει να ανήκουμε σε μια εκκλησία. Τίποτα δεν αξίζει τόσο για κάποιον, όσο η εκκλησία.  Ο Ιησούς είπε στο κατά Ματθ.ιη:20:

«Διότι όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το όνομά μου, εκεί είμαι εγώ εν τω μέσω αυτών».


Τα τρία βασικά συστατικά για να ζήσει κάποιος χριστιανικά είναι:


 1. Προσωπική προσευχή προς το Θεό που περιλαμβάνει να Του μιλάμε και να Τον ακούμε. 


 2. Μελέτη της Βίβλου και εφαρμογή στις ζωές μας όσων διαβάζουμε. 


 3. Να ανήκουμε σε μια εκκλησία όπου διδάσκεται το πλήρες ευαγγέλιο.


Αν ένα από αυτά τα τρία πράγματα λείπει, το αποτέλεσμα θα είναι ένας  πολύ αδύνατος και πνευματικά νικημένος πιστός.


Όλοι έχουμε την υποχρέωση να πηγαίνουμε στην εκκλησία, είναι μια διακονία.  Κάθε φορά που θα πας  στην εκκλησία, οι αδελφοί σου θα γίνουν πιο δυνατοί, θα οικοδομηθούν, απλά και μόνο επειδή είσαι εσύ εκεί.


Ο Θεός δίνει στον καθένα μας 168 ώρες την εβδομάδα.  Πώς νομίζετε ότι φαίνεται στο Θεό, όταν λέμε ότι δεν έχουμε χρόνο για την εκκλησία;  Δώσε στο Θεό, δώσε από τον εαυτό σου τις τέσσερις ή έξι ώρες την εβδομάδα που απαιτούνται για την εκκλησία. Κάνε το χωρίς να αφήνεις την προσωπική σου προσευχή και μελέτη και οι ευλογίες θα έρθουν!