Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΡΚΕΙ ΕΙΣ ΣΕ Η ΧΑΡΙΣ ΜΟΥ


Αυτή η απάντηση του Κυρίου ταιριάζει σε κάθε δυσκολία, σε κάθε αρρώστια, σε κάθε αποτυχία που είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας. Είναι σαν να μιλάει ο Θεός στην ψυχή μας: "Αφού έχετε τη χάρη μου που σας εξασφαλίζει την αιώνια ζωή, και το έλεος μου και την παρουσία μου στη ζωή σας, γιατί στενοχωριέστε για τη θλίψη σας ή την αρρώστια σας ή οποιαδήποτε αντιξοότητα ή δυσκολία;"

Η χάρη του Ιησού Χριστού είναι αυτή που μας έδωσε την αιώνια σωτηρία.

"Κατά χάριν είσθε σωσμένοι δια της πίστεως, και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρο" Ο Κύριος έκανε χάρη στη ζωή μας και μας κάλεσε κοντά Του με το άπειρο έλεος και την αγάπη Του.


Ότι και να μας συμβαίνει, ιδιαίτερα θλίψη, αρρώστια, ανάγκη, ένα πράγμα μας παρηγοράει πραγματικά, ότι έχουμε τη χάρη του Θεού και το έλεος Του.


Πολλές φορές ο Κύριος μας λέει "Αρκεί εις σε η χάρις μου. Τους πόνους που έχεις, αυτό που σε βασανίζει, δεν το εξαλείφω από τη ζωή σου. Σου αφήνω τη χάρη μου για να σε παρηγοράει".


Αφού έχω τη χάρη του Χριστού όλα τα άλλα θλίψεις, αρρώστιες, αδυναμίες, ανάγκες, στενοχώριες, δεν έχουν και μεγάλη αξία, γιατί με ενδυναμώνει η υπερβολική δύναμη της χάρης του Κυρίου.


Τι σημαίνει η χάρη του Ιησού Χριστού;


Σημαίνει ότι είμαστε ανάξιοι, όμως ο Θεός μας αγαπάει και μας περιμένει.


Τόσο πολύ μας αγάπησε, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον. Τώρα μένει να πάμε σ' Αυτόν με ταπείνωση και πίστη και να Του πούμε ευχαριστώ για το τέλειο έργο σωτηρίας που έκανε για μας.

SAK