Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ


Αλήθεια τι περιμένουμε; Γιατί ζούμε; Ο κάθε άνθρωπος ζει με την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, κάτι να γίνει για το οποίο να αξίζει να ζει κανείς.


Οι άνθρωποι απορροφημένοι από τη μέριμνα και τα διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν τη ζωή τους, δεν βλέπουν καμμιά ελπίδα αλλαγής. Όμως ο λόγος του Θεού διακηρύσσει ότι κάποια στιγμή, εντελώς ξαφνικά, θα συμβεί ένα συνταρακτικό γεγονός, και αυτό δεν είναι άλλο από την Αρπαγή της εκκλησίας.


Όπως μας πληροφορεί ο λόγος του Θεού στην επιστολή προς Θεσσαλονικείς δ:13-19 «Αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ ουρανού με κέλευσμα, με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον. Έπειτα ημείς οι ζώντες, όσοι απομένομεν, θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα». Θα έρθει η ημέρα του Κυρίου «ως κλέπτης εν νυκτί».

Όταν ήρθε ο Χριστός την πρώτη φορά, το κακό, η αδικία, η διαφθορά, είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. Τέτοια θα είναι και η εποχή όταν θα ξανάρθει για δεύτερη φορά να παραλάβει την εκκλησία Του.


Όταν ήρθε την πρώτη φορά ήρθε «πράος και ταπεινός». Τώρα θα έρθει ντυμένος με δύναμη και δόξα.


Την πρώτη φορά ήρθε για να ζητήσει και να σώσει τον αμαρτωλό, τώρα θα έρθει για να αποδώσει δικαιοσύνη και να κάνει κρίση.


Υπάρχουν αρκετοί απορροφημένοι από τον κόσμο, δεν επιθυμούν να έρθει πάλι ο Κύριος. Μάλιστα εμπαίζουν και λένε «που είναι η υπόσχεση της παρουσίας Αυτού; Βραδύνει ο Κύριος να έλθει.....».


Άλλοι πάλι επιθυμούν και προσεύχονται «Αμήν, ναι έρχου Κύριε Ιησού».


«Αγρυπνείτε, προσέχετε, προσεύχεσθε...»


«Γίνεσθε έτοιμοι, διότι καθήν ώραν δεν προσμένετε, έρχεται ο Υιός του Ανθρώπου».


S.A.K.