Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΠΟΙΟΝ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΓΑΠΑΜΕ;


Λέμε ότι αγαπάμε, μιλάμε με άνεση και ωραία λόγια για την αγάπη, όμως ποιον αγαπάμε στ’ αλήθεια; Η αγάπη μας αποδεικνύεται με τη ζωή μας, τις πράξεις μας, τη θέση της καρδιάς μας.

Ποιον αγαπάμε πραγματικά όταν ακόμη αγαπάμε τον εαυτό μας, τη γνώμη μας, αγαπάμε όλα όσα μας ευχαριστούν και μας γεμίζουν χαρά. Όμως ξεχνάμε ότι ο Θεός είναι αγάπη και ζητάει από μας να Τον αγαπάμε με όλη μας την καρδιά, με όλη μας την ψυχή.

Πολλές φορές λέμε ότι αγαπάμε τον Κύριο, όμως η ζωή μας αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Αγαπάμε ακόμη τον εαυτό μας και ζούμε γι’ αυτόν, ενώ θα έπρεπε να αγαπάμε τον Ιησού και να ζούμε για Κείνον που πέθανε για τις αμαρτίες μας και αναστήθηκε για τη δικαίωση μας. Αρκετές φορές άλλα λέει το στόμα μας και άλλα λέει η ζωή μας και τα έργα μας.

Η αληθινή αγάπη οδηγεί στην εκζήτηση του προσώπου του Κυρίου και την πρόθυμη εκτέλεση του νόμου της αγάπης Του. Όποιος αγαπάει το Θεό ζει για το Θεό, όχι για τον εαυτό του.

Ας ζητήσουμε από τον Ιησού να μας γεμίσει με την αγάπη Του που έφτασε μέχρι θυσίας και την απέδειξε χύνοντας το πολύτιμο αίμα Του πάνω στο Σταυρό του Γολγοθά. Μας αγαπάει και περιμένει και από μας να Του δείξουμε την αγάπη μας ζώντας για Κείνον και όχι για τους εαυτούς μας, πράττοντας το θέλημά Του και δοξάζοντας Τον στη ζωή μας.

Δεν μπορεί να αγαπάμε το Θεό και να μην αγαπάμε το θέλημά Του.

Δεν μπορεί να αγαπάμε το Θεό και να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Δεν μπορεί να αγαπάμε το Θεό και να μην αγαπάμε τους άλλους.
SAK