Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ - Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ


Η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα αποσταθεροποιεί τους ρυθμιστικούς μηχανισμούς του κλίματος της γης. Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και πολλές φορές απρόβλεπτες. Οι επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων από τις καταστροφικές πλημμύρες, την ξηρασία, τους καύσωνες, είναι ανυπολόγιστες.


Βλέποντας τα σημεία των έσχατων ημερών να εκπληρώνονται ταχύτατα, δεν μπορούμε παρά να διασαλπίσουμε ότι το μόνο καταφύγιο είναι η μετάνοια και η ταπείνωση προς το Θεό και η αληθινή πίστη μέσα από την καρδιά μας στον Ιησού Χριστό.

Πλήθος σημαντικών εξελίξεων έχουν έρθει στο φως σχετικά με το θέμα της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της.

1. Η άνοδος της θερμοκρασίας παγκοσμίως ανησυχεί όλο και περισσότερο τους επιστήμονες.

2. Ανησυχητική ελάττωση των πάγων στην Αρκτική.

3. Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η μόλυνση του περιβάλλοντος.

4. Η εξασθένηση του στρώματος του όζοντος

5. Και ακόμη εκφράζονται φόβοι ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη.

Ο άνθρωπος απέτυχε να διαχειριστεί σωστά τη φύση που ο Δημιουργός Θεός του εμπιστεύθηκε. Παρόλα αυτά, αν και ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από το Θεό, Εκείνος δεν τον εγκατέλειψε, αλλά έστειλε τον Ιησού Χριστό να πεθάνει πάνω στον Σταυρό του Γολγοθά για τις αμαρτίες μας και στη συνέχεια να αναστηθεί για τη δικαίωση τους ενώπιον του Θεού.

Εφόσον η ανθρωπότητα στο σύνολο της δεν μετανοεί και δεν επιστρέφει στο Θεό με ειλικρινή μετάνοια και μεταμέλεια για τις πράξεις της, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος θα είναι αναπόφευκτη και πλήρης.

sak