Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Παροιμίες δ:23



Μετά πάσης φυλάξεως φύλαττε την καρδίαν σου· διότι εκ ταύτης προέρχονται αι εκβάσεις της ζωής.

Εποπτικό μάθημα


Η καρδιά, κέντρο της σωματικής μας υπόστασης, αλλά και της πνευματικής μας ζωής. Αξίζει να προσέξουμε, αυτό το κέντρο (παρομοίωση με χαλασμένο τηλεφωνικό κέντρο).



ΜΑΥΡΗ ΚΑΡΔΙΑ: Είμαστε αμαρτωλοί: γιατί α) γεννηθήκαμε τέτοιοι (Ψαλμ.να:5), β) καθημερινά κάνουμε αμαρτίες (Ρωμ.γ:11,12).


ΚΑΡΔΙΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ: Όταν εξακολουθείς στην αμαρτία, ο Διάβολος... (Ματθ.ιγ:15). Είσαι στο κήρυγμα κι απουσιάζεις απ’ αυτό!..


ΚΑΡΔΙΑ-ΑΙΜΑ: Ενώ ρωτάει- «δύναται ο Αιθίοψ ν’ αλλάξει το δέρμα» (Ιερεμ.ιγ:23), εντούτοις «το αίμα του Ιησού Χριστού» (α Ιωάννη α 7)!..


ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΔΙΑ: Το απορρυπαντικό... ώστε Ης.α:18 - ο πιο αμαρτωλός, πιο λευκός κι από το χιόνι.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΡΔΙΑ: Βέβαια αυτό συμβαίνει αν ακούσουμε το Αποκ.γ:20 και ανοίξουμε. Υπόσχεση στο Ιωάν.ιδ:23, να κατοικήσει μέσα μας.


ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ: Κάποτε, ακούγεται, η ερώτηση του Ηλία – Α’ Βας.ιη:21: Η μοιρασμένη καρδιά, κανένα δεν ευχαριστεί.


ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ: Το πράσινο μιλάει γι’ αύξηση και καρποφορία (Ιωάν.ιε:8). Και η προτροπή, ο λόγος του μέσα μας πλούσια να κατοικεί (Κολ.γ:16).