Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Αποκ.ς:3.  Και ότε ήνοιξε την δευτέρα σφραγίδα, ήκουσα το δεύτερον ζώον λέγον, έρχου και βλέπε.

Και πάλι οι λέξεις έρχου και βλέπε σημαίνουν πήγαινε. Οι λέξεις και βλέπε δεν υπάρχουν στο κριτικό κείμενο UBS.

Όταν ανοίχτηκε η δεύτερη σφραγίδα εξήλθε ένας άλλος ίππος κόκκινος. Το κόκκινο είναι το χρώμα της φωτιάς. Το κόκκινο ακόμα συμβολίζει τον πόλεμο, γιατί έχει να κάνει με χύσιμο αίματος. Αυτό που ακολουθεί τον ερχομό του Α/Χ είναι ο πόλεμος.

Ο αναβάτης του κόκκινου ίππου συμβολίζει τον πόλεμο και θα δούμε μερικούς λόγους γι αυτό. Ο ίππος είναι σύμβολο πολέμου όπως είδαμε στον Ιώβ λθ:19-25.


Λέει ότι εδόθη στον καθήμενο επί του ίππου να σηκώσει την ειρήνη από τη γη που σημαίνει ότι θα φέρει τον πόλεμο και την καταστροφή πάνω στη γη. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως θα γίνει αυτό. Όταν θα έρθει ο Α/Χ δεν θα τον καλοδεχτούν όλοι, αλλά θα υπάρξουν αντιδράσεις στην αρχή. Σε κράτη που έχει γίνει φοβερή πλύση εγκεφάλου, εύκολα θα επικρατήσει, αλλά όμως θα υπάρξουν αντιδράσεις από κράτη που είναι οικονομικά ανεξάρτητα και ελεύθερα και που θα  θελήσει να τους στερήσει αυτή την ελευθερία. Αυτό είναι φυσικό να δημιουργήσει πολέμους και σκοτωμούς, κι έτσι τελικά θα επικρατήσει. Ο κόσμος νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει απ’ αυτό, όμως είναι πλάνη και ψέμα, κανείς δεν θα μπορέσει να ξεφύγει.

Αποκ.ς:4  και εξήλθεν άλλος ίππος πυρός, και τω καθημένω επ’ αυτόν εδόθη αυτώ λαβείν την ειρήνην εκ της γής και ίνα αλλήλους σφάξουσιν, και εδόθη αυτώ μάχαιρα μεγάλη.


Αυτή είναι η 2η σφραγίδα. Ο αναβάτης του κόκκινου ίππου αντιπροσωπεύει τον πόλεμο και ο Θεός επέτρεψε σ’ αυτόν να αφαιρέσει την ειρήνη από τη γη.

Έχουμε αναφέρει παραπάνω ότι αυτό που θα επικαλεστεί ο Αντίχριστος για να εγκαθιδρύσει τη βασιλεία του είναι ότι θα φέρει ειρήνη και ασφάλεια. Όμως όταν θα έρθει θα αφαιρέσει την ειρήνη από τη γη. Αυτό συμβαίνει όταν το σύστημα του Α/Χ αρχίζει με σφαγές και καταστροφές να καταστέλλει κάθε επανάσταση ώστε να γίνει αδιάσπαστο και ενωμένο.

εδόθη αυτώ μάχαιρα μεγάλη.

Αυτή η μεγάλη μάχαιρα είναι σύμβολο μεγάλης σφαγής, μιας μεγάλης γενοκτονίας. Γι’ αυτό δόθηκε σ’ αυτόν μεγάλη μάχαιρα, γιατί θα υποτάξει όλο τον κόσμο προκαλώντας μεγάλη ερήμωση και καταστροφή.

Στην Αποκ.ιγ:7 λέει ότι δόθηκε στον Α/Χ εξουσία και ισχύς πάνω σε κάθε φυλή, γλώσσα και έθνος. Πρόκειται να εξουσιάσει πάνω σε όλη τη γη.


Αποκ.ς:5  Και ότε ήνοιξεν την σφραγίδα την τρίτην, ήκουσα του τρίτου ζώου λέγοντος, Ερχου, και είδον και ιδού ίππος μέλας, και ο καθήμενος επ’αυτόν έχων ζυγόν εν την χειρί αυτού.


Η ζυγαριά συμβολίζει την πείνα. Είναι όργανο με το οποίο μετράμε το βάρος της τροφής προσεκτικά. Ο αναβάτης του μαύρου ίππου αντιπροσωπεύει την πείνα.

Αποκ.ς:6  και ήκουσα φωνήν εν μέσω των τεσσάρων ζώων λέγουσαν, Χοίνιξ σίτου δηναρίου, και τρείς χοίνικες κριθών δηναρίου, και το έλαιον και τον οίνον μη αδικήσης.

Ένα δηνάριο ήταν τότε ο μισθός μιας ημέρας για ένα μέσο εργαζόμενο άνθρωπο. Η ανάλογη αξία σήμερα είναι το ημερομίσθιο ενός μέσου εργαζόμενου ανθρώπου. Ένα κιλό σιτάρι θα κοστίζει όσο ένα ημερομίσθιο. Αυτό σημαίνει αύξηση του πληθωρισμού. Και δείχνει μια κατάσταση κατά την οποία οι άνθρωποι θα είναι αναγκασμένοι να εργάζονται και να ξοδεύουν σχεδόν όλο το εισόδημα τους μόνο για να επιζήσουν.

Επίσης λέει: τρείς χοίνικες κριθής δι εν δηνάριον. Το κριθάρι είναι κατώτερο σε αξία από το σιτάρι και γι αυτό λέει ότι είναι τρείς φορές φθηνότερο.

Το λάδι και το κρασί θα είναι τα πιο δαπανηρά είδη. Θα διαφυλαχτούν κυρίως γιατί αντιπροσωπεύουν είδη πολυτελείας, τα οποία είναι για πλούσιους αγοραστές (άνθρωποι του συστήματος του Α/Χ) κι έτσι θα προστατευτούν από την καταστροφή.

Τον καιρό που οι άνθρωποι θα εξαναγκάζονται να εργάζονται ίσα - ίσα για να επιβιώσουν, θα υπάρχουν αυτοί οι πλούσιοι για τους οποίους θα διαφυλαχτούν το λάδι και το κρασί. Όλη αυτή η κατάσταση θα έχει σαν αποτέλεσμα να επέλθει πείνα και ν’ ανέβει σημαντικά ο πληθωρισμός.

Αποκ.ς:7,8 Και ότε ήνοιξεν την σφραγίδα την τετάρτην, ήκουσα φωνήν του τετάρτου ζώου λέγοντος, Έρχου, και είδον και ιδού ίππος χλωρός, και ο καθήμενος επάνω αυτού όνομα αυτώ θάνατος, και ο άδης ηκολούθει μετ’ αυτού, και εδόθη αυτοίς εξουσία επί το τέταρτον της γής, αποκτείναι εν ρομφαία και εν λιμώ και εν θανάτω και υπό των θηρίων της γής.

Άδης είναι ο τόπος όπου φυλάσσονται τα πνεύματα των αδίκων. Πριν την ανάληψη του Χριστού, στον Άδη υπήρχαν δύο τόποι. Ο κόλπος του Αβραάμ, όπου πήγαιναν τα πνεύματα των δικαίων και ο τόπος της βασάνου για τους άδικους. Όταν αναλήφθηκε ο Χριστός ο τόπος των δικαίων μεταφέρθηκε στον ουρανό, όπου και πηγαίνουν τώρα τα πνεύματά τους. Έμειναν όμως κάτω στον Άδη τα πνεύματα των αδίκων τα οποία φυλάγονται για την ημέρα της μεγάλης κρίσης.

Τα πνεύματα των αποθανόντων δικαίων βρίσκονται τώρα πλέον στον ουρανό. Όμως γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν το Θεό, ο Άδης ακολουθεί το θάνατο. Μετά το θάνατο, τους περιμένει η κόλαση και η αιώνια καταδίκη.

Βρισκόμαστε στο σημείο που ο Θεός έχει μαζέψει το στάρι στις αποθήκες Του (αν κι έχουνε μείνει ακόμη μερικοί κόκκοι, τους οποίος ο Θεός θα μαζέψει) και έχουν μείνει στη γη τα σκύβαλα, τα σκουπίδια, το άχυρο.

Για το Θεό είναι σκουπίδια όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα μείνουν στη γη (εκτός από τους αγίους της θλίψης και τους 144.000 Ισραηλίτες), γιατί έχουν αρνηθεί τη μαρτυρία του Ιησού Χριστού, έχουν διώξει την εκκλησία, έχουν σκοτώσει του αγίους της θλίψης, έχουν πάρει το σφράγισμα και έχουν ταυτιστεί με τον Α/Χ.

Αυτοί που θανατώνονται από τον Α/Χ κατά τη Μεγάλη Θλίψη δεν είναι όλοι Χριστιανοί, γιατί ξέρουμε ότι δεν ακολουθεί το θάνατό τους η κόλαση. Οι Χριστιανοί που θανατώνονται κατά τη Μεγάλη Θλίψη δεν πάνε στον τόπο της βασάνου όπου βρίσκονται τα πνεύματα των αδίκων, αλλά στην παρουσία του Θεού και περιμένουν να ενδυθούν τα ένδοξα σώματά τους.

Το άλογο ήταν ωχρό, κίτρινο. Ο ωχρός ίππος συμβολίζει το θάνατο επειδή είναι το χρώμα των νεκρών. Είναι το ωχρό, σκούρο πράσινο χρώμα.

και εδόθη εις αυτούς εξουσία επί το τέρτατον της γής.

Αυτή η εξουσία πάνω στο 1/4 του πληθυσμού της γης, δόθηκε στο θάνατο και στον Άδη. Θα είναι μια τρομερή κρίση πάνω στο πρόσωπο της γης. Σήμερα, το 1/4 του πληθυσμού της γης αντιπροσωπεύει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Ποτέ στην ιστορία δεν θανατώθηκαν τόσοι άνθρωποι.

να θανατώσωσι με ρομφαίαν και με πείναν και με θάνατον και με τα θηρία της γής.

Αυτά είδαμε στις 4 πρώτες σφραγίδες. Θα θανατώσουν με ρομφαία, η οποία αντιπροσωπεύει τον πόλεμο (2η σφραγίδα) με πείνα και θάνατο (3η και 4η σφραγίδα). Λέει ακόμα ότι θα θανατωθούν με τα θηρία της γης που αντιπροσωπεύουν τον Α/Χ και τα όργανά του, αυτούς που τον ακολουθούν. Ο Αντίχριστος παρουσιάζεται σαν θηρίο στην Αποκ.ιγ:1 όπου περιγράφεται σαν θηρίο αναβαίνον από της θαλάσσης, το οποίο είχε κεφαλάς επτά και κέρατα δέκα.

Η θάλασσα συμβολίζει τις γλώσσες, τους λαούς και τα έθνη, που σημαίνει ότι ο Α/Χ θα βγει μέσα από τους λαούς. Επίσης στην Αποκ.ιγ:11 ο ψευδοπροφήτης που είναι ο θρησκευτικός ηγέτης του κόσμου και θα κάνει όλο τον κόσμο να προσκυνήσει τον Α/Χ, περιγράφεται σαν θηρίο που ανεβαίνει από τη γη και έχει κέρατα δύο όμοια με αρνίου. Έτσι τα θηρία της γης εδώ δεν είναι ζώα, αλλά θηρία του συστήματος του Α/Χ.

Σχετικά με τα θηρία της γης, υπάρχει και μια δεύτερη γνώμη: Αυτό τον καιρό και τα θηρία της γης θ’ αγριέψουν. Αν υπάρχει τώρα κάποια τάξη, είναι γιατί η εκκλησία είναι ακόμα στη γη. Όταν όμως φύγουν οι άγιοι του Θεού που προσεύχονται, ζούνε άγια και είναι φορείς της παρουσίας Του, τότε και τα θηρία θ’ αγριέψουν και η γη θ’ αγριέψει. Ο Θεός,  αν κρατάει κάποια τάξη, είναι για χάρη του ευαγγελίου, για να μπορέσει να κηρυχτεί εύκολα ο Λόγος του Θεού σε όλο τον κόσμο.

Τους δόθηκε εξουσία πάνω στο 1/4 της γης. Δεν είναι δυνατόν να θανατωθεί όλος ο πληθυσμός της γης από τα δεινά που θα συμβούν στην αρχή της Μεγάλης Θλίψης, γιατί τότε δεν θα υπήρχε κανείς για να προσβληθεί από τις πληγές και τα δεινά που πρόκειται να έρθουν. Εφόσον ο Α/Χ κάθεται πάνω στο λευκό άλογο και οι υπόλοιποι αναβάτες που είναι τα όργάνα του και τον ακολουθούν, έχουν κυριαρχήσει πάνω σε όλη τη γη, (Αποκ.ιγ:11 λέει ότι ο Α/Χ έχει εξουσία πάνω σε κάθε φυλή, γλώσσα και έθνος), συμπεραίνουμε ότι δεν εννοεί ότι ο πόλεμος, η πείνα και ο θάνατος θα περιοριστούν στο 1/4 της επιφάνειας της γης, αλλά στο 1/4 των ανθρώπων. Θα είναι γενικό φαινόμενο πάνω σ’ όλο το πρόσωπο της γης.