Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Όλοι μας συνήθως έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας και απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας. Βασιζόμενοι στη μόρφωση μας, στην κοινωνική και οικονομική μας καταξίωση, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι γνωρίζουμε τα πάντα, και μάλιστα έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Στην πραγματικότητα γινόμαστε εγωιστές και υπερήφανοι και δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε την ανωτερότητα των άλλων. Διαμορφώνουμε ένα χαρακτήρα που δεν μπορούμε εύκολα να παραμερίσουμε την λογική μας και τη γνώση μας, και να αποδεχθούμε ανεπιφύλακτα το θέλημα του Θεού στη ζωή μας.

Ο λόγος του Θεού μας πληροφορεί ότι ο Θεός που μας δημιούργησε γνωρίζει τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια καλύτερα από εμάς. Άρα είναι άξιος εμπιστοσύνης και ανεπιφύλακτης αποδοχής ο Λόγος Του. «Πιστός ο λόγος και πάσης αποδοχής άξιος, ότι ο Ιησούς Χριστός ηλθεν εις τον κόσμον δια να σώσει αμαρτωλούς» Α’ Τιμ.α:15


Πολλές φορές δοκιμάζεται η λογική σκέψη του ανθρώπου, καθώς καλείται να κάνει το τολμηρό βήμα της πίστεως εμπιστευόμενος τον λόγο του Θεού.


Πρέπει να ενωθεί ο ενεργητικός και παντοδύναμος λόγος του Θεού με την πίστη του ανθρώπου για να ενεργήσει θαυμάσια. Πρέπει να υπακούμε, να εμπιστευόμαστε και να πειθαρχούμε στο λόγο του Θεού.


Η αποδοχή του Ευαγγελίου ως λόγου του Θεού είναι βασική προϋπόθεση για να ενεργήσει στη ζωή μας.


Τώρα είναι η ώρα να ταπεινώσουμε περισσότερο τις καρδίες μας ενώπιον του Θεού και να εμπιστευθούμε περισσότερο το λόγο Του.


Το Ευαγγέλιο είναι δύναμη Θεού προς Σωτηρία.

SAK