Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Απίστευτο: η Ευρώπη χρηματοδοτεί μια στρατιά από ανώνυμα "trollls”

…εν όψει των ευρωεκλογών του 2014, η ΕΕ με τον μειωμένο προϋπολογισμό για το 2014-2020 βρήκε πόρους για να χρηματοδοτήσει  μια στρατιά από ανώνυμα "Trolls", – σωστά διαβάσατε μια στρατιά από ανώνυμα "Trolls" (Ευρωπαίους αξιωματούχους που δρουν ανώνυμα) – που ήδη έχουν λάβει θέσεις στα διαδικτυακά φόρουμ συζητήσεων, στο facebook και στο twitter. 

Αποστολή τους να αντικρούουν όποιον εκφέρει αντίθετη, από την επιθυμητή, άποψη για την ΕΕ -εκείνη δηλαδή των ευρωενθουσιαστών όπως αποκαλούνται στη Γαλλία -  και σε γενικότερες γραμμές για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ευρωσκεπτικισμού.

Στη διαπίστωση ότι «η δομή της Ευρώπης είναι το πρόβλημα»,  που εκφράζουν ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι, τα  «Euro Trolls»  θα τονίζουν ότι «η απάντηση στις σημερινές προκλήσεις είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη», αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Bruno Waterfield της Daily Telegraph. Ο Waterfield, είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα που αναφέρονται σε μια πρωτοφανή εκστρατεία ευρωπαϊκής προπαγάνδας, πριν και κατά την διάρκεια των ευρωεκλογών. 

Εξειδικευμένοι επικοινωνιολόγοι, θα είναι σε θέση να παρακολουθούν συνομιλίες και να παρεμβαίνουν άμεσα προσπαθώντας να αποδομήσουν  μια άσχημη εικόνα ή εντύπωση για την ΕΕ και να προσανατολίζουν την κοινή γνώμη ουσιαστικά προς μια ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Κάτι σαν Βig Brother. 

Είναι γνωστό ότι τα «Trolls» χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο από κυβερνήσεις σε εθνικό επίπεδο. Σε  ευρωπαϊκό, όμως, είναι πρωτόγνωρο και, ενδεχομένως, επικίνδυνο από τη στιγμή που η ανωνυμία αρκετές φορές είναι συνώνυμη  της παραπλάνησης κι όχι μόνο. Τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τη μισθοδοσία των «Euro Trolls»  θα είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ…

της Μαρίας Δεναξά

(σημείωση: Τι μας θυμίζει ; 
Tα εγχώρια εκκλησιαστικά trolls, μια στρατιά αργόσχολων, προερχόμενων κυρίως από τον "εκδοτικό" χώρο, που ανέλαβαν, αφιλοκερδώς (;) την δογματική "υπεράσπιση" της καθεστωτικής εκκλησίας..με τακτικές αντίστοιχες και χειρότερες των ανωτέρω..)