Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Τώρα βλέπουμε στον πάπα;

Δεν μπορώ να καταλάβω την αφέλεια (;) ορισμένων. Έτρεξαν όλοι να το δημοσιεύσουν, να το μεταφράσουν, να το κοινοποιήσουν, να το επικροτήσουν, να το συγκρίνουν:
·         
   Η εκλογή του νέου πάπα είναι προφητικό ράπισμα στο πρόσωπο για την εγωκεντρική μας υπερβολή.
·        
    Γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο δημοφιλής; Αυτό είναι εύκολο να το καταλάβουμε. Είναι ταπεινός. Μαγειρεύει ο ίδιος για τον εαυτό του. Επέλεξε να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Μπουένος Άιρες αντί του παλατιού του αρχιεπισκόπου. Όταν ήταν ηγέτης των Καθολικών της Αργεντινής, έπαιρνε το el micro (το αστικό λεωφορείο) για να κυκλοφορεί. Πήρε το λεωφορείο και πάλι μετά την εκλογή του την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη.




  • ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ.
  • ΤΕΡΜΑ ΤΑ 10.000$ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
  • ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΖΕΤ.
  • ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ
  • ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

Δηλαδή; Αυτό είναι το μέτρο της ταπείνωσης; Αυτά μας διδάσκει ο λόγος του Θεού; Δηλαδή επειδή κάνει (;) όλα αυτά είναι καλός, ταπεινός, πρέπει να τον δεχτούμε; Δεν καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά είναι η ενέργεια της πλάνης των τελευταίων ημερών;

Κάνοντας δηλαδή το αυτονόητο και το φυσιολογικό γίνεσαι ήρωας; Αυτό το προφίλ το είχε καλλιεργήσει από πολύ πιο πριν, σκόπιμα, όταν έπλενε και φιλούσε πόδια ναρκομανών και μωρών (2005,2008).

Μάλιστα κάποιοι δεν ντράπηκαν να προτείνουν τον Ιησουίτη πάπα για παράδειγμα!!! Ποιον, σε ποιους.

Μα τα ίδια θα κάνει και ο ψευδοπροφήτης: (Αποκάλυψη ιγ:11-14) Και είδον άλλο θηρίον αναβαίνον εκ της γης, και είχε κέρατα δύο όμοια με αρνίου, και ελάλει ως δράκων. Και ενήργει όλην την εξουσίαν του πρώτου θηρίου ενώπιον αυτού. Και έκαμε την γην και τους κατοικούντας εν αυτή να προσκυνήσωσι το θηρίον το πρώτον, του οποίου εθεραπεύθη η θανατηφόρος πληγή. Και έκαμνε σημεία μεγάλα, ώστε και πυρ έκαμνε να καταβαίνη εκ του ουρανού εις την γην ενώπιον των ανθρώπων. Και επλάνα τους κατοικούντας επί της γης διά τα σημεία, τα οποία εδόθησαν εις αυτό να κάμη ενώπιον του θηρίου, λέγον προς τους κατοικούντας επί της γης να κάμωσιν εικόνα εις το θηρίον, το οποίον έχει την πληγήν της μαχαίρας και έζησε.

Μπορεί οι Καθολικοί ανά τον κόσμο και κάποιοι πεντηκοστιανοί χριστιανοί στη χώρα μας να εντυπωσιάστηκαν από το νέο Πάπα, εντύπωση όμως προκάλεσε η στάση της Κριστίνα Κίρχνερ, της προέδρου της Αργεντινής, η οποία υποδέχθηκε την απόφαση μάλλον με ψυχρότητα…

Οι δυο τους ποτέ δεν υπήρξαν πολιτικοί σύμμαχοι και ο λόγος είναι οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του Πάπα ότι όχι μόνο δεν προέβαλλε καμία «ένσταση» στη χούντα της Αργεντινής, του Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα, αλλά σε μια περίπτωση δύο κληρικών που απήχθησαν και κρατήθηκαν το 1976 από το καθεστώς για να αφεθούν ελεύθεροι πέντε μήνες μετά, κατηγόρησαν τον Μπεργκόλιο ότι στην ουσία ήταν ο καταδότης τους στις αρχές!

Την εποχή της δικτατορίας στην Αργεντινή ο σημερινός Πάπας ήταν επικεφαλής του τάγματος των Ιησουιτών στη χώρα και εναντίον του έχει στραφεί οργάνωση που εκπροσωπεί τις οικογένειες των οποίων συγγενείς συνελήφθησαν από το καθεστώς και έκτοτε… αγνοείται η τύχη τους.

Το 2005 δικηγόρος που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα είχε μηνύσει τον Μπεργκόλιο για το θέμα με τους δυο ιερείς, κατηγορώντας τον ότι ήταν πληροφοριοδότης και συμμετείχε – εμμέσως – στην απαγωγή των κληρικών, λίγες μόνο ημέρες προτού το κογκλάβιο συγκληθεί για να εκλέξει τον Γερμανό Ράτσινγκερ που έγινε στη συνέχεια ο πρόσφατα παραιτηθείς, Πάπας Βενέδικτος. Η μήνυση απερρίφθη βέβαια στο τέλος από τη Δικαιοσύνη.

Υπάρχει και άλλη μια υπόθεσε που βαρύνει τον Πάπα. Κατηγορείται ότι αδιαφόρησε για έναν που ζήτησε τη βοήθειά του για να βρει την αδερφή του που είχε εξαφανιστεί…


«Ο νέος Πάπας έχει θητεία συγκεκριμένου χρόνου...»


Ο Ιρλανδός ιστορικός μιλάει για την ανάγκη του Βατικανού να βρει έναν ικανό «πρόεδρο πολυεθνικής», που μόνο η επιλογή του ονόματός του -«Φραγκίσκος»- θα ήταν «μανιφέστο» κατά της φτώχειας αλλά και της... κόπρου του Αυγείου 


Ο Eamon Duffy «Ο νέος επικεφαλής της πιο παλιάς... επιχείρησης στη Γη -της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας- θα πρέπει εκτός από πνευματικός ηγέτης να διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα ενός καλού μάνατζερ» λέει στην «Κ.Ε.» ο Ιμον Ντάφι, ένας από τους πιο έγκριτους καθηγητές της Ιστορίας της Χριστιανικής Θρησκείας.

Ο Ντάφι, που διδάσκει στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, θεωρεί την επιλογή του ονόματος «Φραγκίσκος» από τον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο «μανιφέστο» και ελπίζει ότι, την κρίσιμη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα και η Εκκλησία, ο νέος Πάπας θα έχει «το σθένος και την αποτελεσματικότητα να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου».
 
* Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι, ενώ η εκλογή του καρδιναλίου Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο θεωρείται «έκπληξη», το όνομα Φραγκίσκος, που επέλεξε ο ίδιος, ήταν ένα από αυτά που θεωρούνταν επικρατέστερες επιλογές για τον νέο Πάπα στους κύκλους του Βατικανού;

- Ο νέος Πάπας δεν είναι τόσο φιλελεύθερος όσο ίσως θα ήθελαν ορισμένοι καρδινάλιοι και ενδεχομένως πολύ περισσότεροι πιστοί, και ίσως γι' αυτό ορισμένοι μιλούν για έκπληξη. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι τα θέματα της Εκκλησίας δεν «λύνονται» μέσω των επιλογών των γραφείων... στοιχημάτων. Το όνομα Φραγκίσκος που επέλεξε είναι μανιφέστο και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την προσωπικότητά του - υποδεικνύει ότι η αντιμετώπιση της φτώχειας θα είναι η κυρίαρχη προτεραιότητα του νέου Πάπα.
 
Με ημερομηνία λήξης...
 
* Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του ο νέος Πάπας γνωρίζει ότι πλέον... έχει όρια, τα οποία έθεσε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος με την ιστορική του απόφαση να παραιτηθεί;

- Η παραίτηση του Βενέδικτου 16ου διαφοροποίησε δραματικά τους «βασικούς νόμους» για όλους τους διαδόχους του. Δημιούργησε ένα προηγούμενο, προσφέρει μία επιλογή αλλά και ασφαλιστική δικλίδα - δηλαδή οι επόμενοι επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μπορούν να σκέφτονται τη θητεία τους ως «θητεία συγκεκριμένου χρόνου», από την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν εάν και εφ' όσον η υγεία τους δεν τους επιτρέπει άλλο να ασκούν όπως θέλουν και όπως πρέπει τα καθήκοντά τους. Δίνεται η επιλογή στους καρδιναλίους να εκλέγουν χωρίς να έχουν τον περιορισμό της ηλικίας. Για παράδειγμα, η επιλογή ενός Πάπα μεγαλύτερης ηλικίας δεν σημαίνει πλέον ότι κάποια στιγμή η Εκκλησία θα βρεθεί με επικεφαλής έναν άνθρωπο... με εγκεφαλικές λειτουργίες που θα εκφυλίζονται σταδιακά λόγω της ηλικίας.

Αντιστοίχως και η επιλογή ενός νεοτέρου δεν σημαίνει ότι, ανεξαρτήτως δράσεως, αυτός ο άνθρωπος θα κάτσει για δεκαετίες ολόκληρες στο θρόνο του Αγίου Πέτρου. Συμφωνώ απολύτως με αυτό που έλεγε ο καρδινάλιος Ιωάννης Νιούμαν (κληρικός και ακαδημαϊκός του 19ου αιώνα): «Η παπική θητεία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 χρόνια, γιατί μετά ο Πάπας γίνεται Θεός και κανείς δεν του φέρνει αντίρρηση».
 
«Πρόεδρος πολυεθνικής»
 
* Βατικανολόγοι, ιερείς, ιστορικοί και αναλυτές υποστηρίζουν ότι έχει έρθει η ώρα ο πνευματικός ηγέτης των καθολικών να μην είναι μόνο... πνευματικός, αλλά να λειτουργεί ως «πρόεδρος πολυεθνικής»...


Το Βατικανό κόβει χρήμα, τυπώνει γραμματόσημα, αναγνωρίζει υπηκοότητα, προσφέρει διαβατήρια και διπλώματα οδήγησης και έχει πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές σε 179 κράτη. Οι επίσκοποι της Ρώμης είναι εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια οι ισχυρότεροι ηγέτες της χριστιανοσύνης και η επιρροή τους δεν είναι μόνο πνευματική - έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ευρώπης και του κόσμου, στις πολιτιστικές και πολιτικές εξελίξεις. Για όλα αυτά υποστηρίζεται ότι την κρίσιμη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα αλλά και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, το Βατικανό χρειάζεται έναν «πρόεδρο πολυεθνικής» που θα επιχειρήσει να αναδιαρθρώσει την Κουρία, θα δώσει τέλος στα σκάνδαλα, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια πιστούς.....