Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Γερμανία: 2 παιδάκια τουρκικής καταγωγής και η γιαγιά τους σώζονται από έλληνα μετανάστη.

Ενας Ελληνας μετανάστης έπεσε στις φλόγες και έσωσε τρεις Τούρκους, επίσης μετανάστες, καθώς ήταν ο πρώτος που αντελήφθη την πυρκαγιά, στην οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ Τούρκοι, στις 10 Μαρτίου, κοντά στην Στουτγάρδη.

Τον τίτλο «Ο Ελληνας ήρωας» έδωσε η «Hürriyet» στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης για τον Χρήστο Κύρογλου, που έσωσε μια Τουρκάλα γιαγιά και τα δύο εγγόνια της, ηλικίας 10 και 14 ετών.
Η φονική πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυκατοικία της συνοικίας Μπάκνανγκ στη Στουτγάρδη. Από την φωτιά, που κατέκαψε τον δεύτερο όροφο του κτιρίου, κάηκαν ζωντανοί οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων τα επτά ήταν παιδιά. Ο Κύρογλου είναι υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου Club Merlin που βρίσκεται στην πίσω μεριά της πολυκατοικίας η οποία τυλίχτηκε στις φλόγες.

Πρώτα έσπευσε να ειδοποιήσει την πυροσβεστική και στη συνέχεια μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι - ρισκάροντας τη ζωή του. Εσπασε την πόρτα και έτσι βγήκε έξω η μητέρα των παιδιών. Αλλά επέστρεψε για να σώσει το μωρό της, ηλικίας 6 ετών, και βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία. Ο Κύρογλου κατάφερε να σώσει την γιαγιά, και δύο παιδιά της οικογένειας.

Στον τόπο του δυστυχήματος έφθασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έσβησαν την πυρκαγιά και ανέσυραν τους νεκρούς,

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς και η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο. Ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν υπήρξαν ενέργειες εμπρησμού σπιτιών Τούρκων στη Γερμανία» και ζήτησε από τις γερμανικές Αρχές να κάνουν τα πάντα ώστε να διαλευκανθεί το συντομότερο αυτή η τραγωδία.