Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

οι επί γης θεοί

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πατριάρχη Νέας Ρώμης στο Λιθότοπο στη λίμνη Κερκίνη, μια γριά εκεί, μια 80χρονη, νόμιζε ότι ήταν ο μόνος ικανός για να σώσει τη ψυχή του σκοτωμένου παιδιού της. Τον πλησίασε λοιπόν με κλάματα και του είπε: «δώσ' του μία ευχή, ακοινώνητος πήγε!» O πατριάρχης ανταποκρίθηκε (!) και έψαλε "τρισάγιο" για τον 48χρονο νεκρό δημοτικό δασοφύλακα. Γονυπετής η άμοιρη μάνα του φιλούσε τα άμφια και τον ευχαριστούσε: «Με αξίωσε ο θεός να έρθεις, να συγχωρέσεις το αδικοχαμένο μου παιδί», ψέλλιζε !

Πρόσφατα γυναίκα που επισκέφτηκε την συνάθροισή μας ζήτησε προσευχή για την ψυχή της μητέρας της που είχε πεθάνει πρίν..15 χρόνια ! Οταν της εξηγήσαμε οτι αυτό δεν είναι στην εξουσία μας , απόρησε γιατί όπως είπε σε άλλες εκκλησίες (εννοούσε πεντηκοστιανές) όταν το ζητά προσεύχονται !