Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Θέλησε να γίνει μοναχή και η ηγουμένη της πήρε 43.000 ευρώ

Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά της συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Θεσσαλονίκη πήγε να μονάσει στην μονή "..τιμίου σταυρού" στο Μεσημέρι της Έδεσσας και ενω ήταν "δόκιμη" η ηγουμένη της μονής της αφαίρεσε 43.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό, τα οποία αυθαίρετα τα χρησιμοποίησε για...επέκταση του μοναστηριού.


Η ηγουμένη Ιερώνυμη της ζήτησε να εκταμιεύσει άμεσα όσα χρήματα είχε στην τράπεζα επειδή... επίκειται «πόλεμος» και κινδυνεύουν να χαθούν οι καταθέσεις. Για να γίνει μάλιστα πιο πειστική, χρησιμοποίησε και το όνομα του Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου. Ετσι μαζί με την ηγουμένη επισκέφθηκαν την τράπεζα που διατηρούσε τον λογαριασμό της και εκταμίευσε το ποσό των 43.000 ευρώ, τις οικονομίες μιας ζωής, το οποίο και παρέδωσε στο μοναστήρι για..φύλαξη.

Τον Οκτώβριο του 2009 η παθούσα ανακοίνωσε στην ηγουμένη , πως δεν επιθυμεί να μονάσει και πως επιθυμία της είναι να επιστρέψει στο σπίτι της στην Θεσσαλονίκη, ζητώντας της παράλληλα να της επιστραφεί το ποσό των 43.000 ευρώ. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά : «..όταν της ζήτησα να μου παραδώσει το ποσό που της παρέδωσα προς φύλαξη, μου είπε πως τα χρήματα αυτά τα διέθεσε για την επέκταση του κτιρίου της Ιεράς Μονής».

Για το θέμα έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά ενώ η ηγουμένη από την πλευρά της ισχυρίζεται πως το ποσό «δωρήθηκε» στη μονή ..