Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

γλάροι απειλούν τις φάλαινες !


Σχέδιο για εξόντωση των γλάρων στην Αργεντινή επειδή...επιτίθενται στις φάλαινες !
Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας τρόμου, αλλά δεν είναι παρά ένα σχέδιο για την σωτηρία των φαλαινών που αποτελούν μεταξύ άλλων και πόλο έλξης τουριστών στην περιοχή - από την επίθεση γλάρων στα παγωμένα νερά του Νότιου Ατλαντικού. Πιο συγκεκριμένα, οι τοπικές αρχές της επαρχίας Τσουμπούτ στην Αργεντινή αποφάσισαν να πυροβολούν τα θαλασσοπούλια, ελπίζοντας ότι σύντομα θα μειωθεί ο πληθυσμός τους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, εχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή γλάροι να επιτίθενται στην ράχη των φαλαινών προκειμένου να βρουν τροφή, κάθε φορά που αυτές έρχονται στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν. Οι γλάροι περιμένουν εκείνη τη στιγμή για να τσιμπήσουν με τα ράμφη τους την ράχη των φαλαινών δημιουργώντας τους ανοιχτές πληγές, και κόβοντας κάθε φορά λίγο από το δέρμα και το λίπος των άτυχων θηλαστικών.


Πηγή: tovima.gr