Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Πίσω ολοταχώς» λέει η Αυστραλία στους Έλληνες μετανάστες

Σε κέντρα κράτησης έμειναν προσωρινά δεκάδες Έλληνες που θέλησαν να επισκεφτούν την Αυστραλία, καθώς οι αρχές δεν πείστηκαν για τον τουριστικό σκοπό του ταξιδιού τους και με την πρώτη ελεύθερη πτήση στάλθηκαν πίσω στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της ομογένειας στην Αυστραλία «Νέος Κόσμος», που επικαλείται στοιχεία, το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Αυστραλία είτε ως τουρίστες, είτε ως μετανάστες, είτε ως ομογενείς (κάτοχοι αυστραλιανών διαβατηρίων) που παλιννοστούν, έχει αυξηθεί.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας η Αυστραλία εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και εξετάζει αρκετά τις περιπτώσεις όσων δηλώνουν πως επισκέπτονται τη χώρα για τουρισμό.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τουρίστες όχι μόνο θα πρέπει να έχουν αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, αλλά και να δείχνουν ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα.
Όσοι δεν πείσουν τις αρχές για τον σκοπό του ταξιδιού τους επιστρέφουν πίσω στη χώρα τους με την πρώτη διαθέσιμη πτήση, ενώ μέχρι τότε κρατούνται σε κέντρα κράτησης μεταναστών.
Όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα Νέος Κόσμος η τακτική της Αυστραλίας ισχύει για όλους τους επισκέπτες και όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των Ελλήνων που ταξιδεύουν στην Αυστραλία έχει αυξηθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μόνο στη Μελβούρνη οδηγήθηκαν τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον 20 Έλληνες σε κέντρα κράτησης.

tvxs.gr