Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κίνα: σε κλουβιά για να μην ενοχλούν οι ζητιάνοι!

Σε κλουβιά παρόμοια αυτών του ζωολογικού κήπου, διατάχθηκαν να παραμείνουν επαίτες, κατά τη διάρκεια θρησκευτικού φεστιβάλ στο Νατσάνγκ της επαρχίας Γιανγκ Σι, στη νότια Κίνα, καθώς οι διοργανωτές θεωρούν πως καταστρέφεται η εμπειρία των επισκεπτών και δήλωσαν πως όποιος θέλει να ζητιανεύει, θα το κάνει...πίσω απ' τα κάγκελα!

Οι «κρατούμενοι» έχουν την επιλογή να φύγουν ανά πάσα στιγμή - με την αποχώρηση τους όμως, να σημαίνει και απαραίτητο...εξορισμό απ' την πόλη, ή να παραμείνουν καθισμένοι εκεί, μιας και τα κλουβιά είναι τόσο μικρά, που καθιστούν ανέφικτο σε έναν ενήλικα να σταθεί όρθιος.


«Φέτος αποφασίσαμε πως δε θα ανεχθούμε άλλο τους ζητιάνους να περιφέρονται και να κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται άσχημα», εξήγησε ένας απ' τους διοργανωτές, συμπληρώνοντας πως «κανείς δεν τους αναγκάζει να ζητιανεύουν - έχουν μπει στα κλουβιά οικειοθελώς». «Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επαιτών στα φεστιβάλ – παρενοχλούν τους επισκέπτες και τους κάνουν να νιώθουν άβολα. Δεν είχαμε άλλη επιλογή απ' το να τους αποκλείσουμε απ' το χώρο. Τα κλουβιά, μας φάνηκαν καλή ιδέα, για όλους. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να κάνουν τις δωρεές τους αν θέλουν, αλλά δεν ενοχλούνται όσο διασκεδάζουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Είναι αρκετά άνετοι στα κλουβιά τους. Ο κόσμος τους στέλνει φαγητό και νερό για δώρα. Κατά κάποιο τρόπο είναι πολύ καλύτερο απ' το να προσπαθούν να βρουν ένα μέρος στους πολυσύχναστους δρόμους».


«Οι επισκέπτες μας, έρχονται εδώ για να διασκεδάσουν και αυτό είναι η προτεραιότητά μας. Οι ζητιάνοι μπορούν να φύγουν όποτε θέλουν, αλλά θα πρέπει να φύγουν και απ' την πόλη – δεν μπορούν να μπουν στο πανηγύρι», συμπλήρωσαν οι διοργανωτές.

Τα κλουβιά έχουν εξοργίσει τους υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα: «Τους φέρονται σα ζώα του ζωολογικό πάρκο! Τι θα πρέπει να κάνουν μετά; Κόλπα για το φαγητό τους; Δεν είναι τίποτα λιγότερο από δημόσιο εξευτελισμό!», δήλωσε ένας απ' αυτούς. «Θέλουν να πείσουν τον κόσμο πως στην περιοχή δεν υπάρχουν φτωχοί; Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Δε θα έπρεπε να τους κλείνουμε σε κλουβιά». 


πηγη: "Αξιοπρέπεια και αντοχή"