Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

νέα στυγερή δολοφονία στην Κολομβία


Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις εις βάρος των χριστιανών από παρακρατικούς στην Κολομβία. Ο πρεσβύτερος της εκκλησίας Henry Rodriguez, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Κυριακή στις 16 Σεπτέμβρη κατά την έξοδό του από την εκκλησία, στην πρωτεύουσα Μπογκοτά. Δεκάδες άλλοι αδελφοί σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκτελεστεί  από τάγματα εφόδου σε διάφορα σημεία στην Κολομβία. Ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, ζήτησαν την «πλήρη έρευνα» για τη δολοφονία του.

Η εκκλησία της Κολομβίας ανήκει οργανωτικά στην UPCI και ο 44χρονος ήταν υπεύθυνος της εκκλησίας (United Pentecostal Church) στη γειτονιά Marsella στον τομέα Kennedy της Μπογκοτά.

Η ομάδα «Παγκόσμια Χριστιανική Αλληλεγγύη (Christian Solidarity Worldwide - CSW) δήλωσε ότι αν και οι ακριβείς λόγοι πίσω από την δολοφονία παραμένουν "ασαφείς", εθεάθησαν δύο άνδρες σε μηχανάκι, μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως σε χτυπήματα επαγγελματιών στην Κολομβία. Ακόμα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η δολοφονία έγινε από αρκετούς επαγγελματίες ενόπλους. Τέλος οι αδελφοί στην Κολομβία επιβεβαίωσαν ότι ο ποιμένας Rodriguez πυροβολήθηκε πολλές φορές κατά την έξοδό του από την εκκλησία μετά από την απογευματινή συνάθροιση της 16ης Σεπτέμβρη.