Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ζει δίπλα στον τάφο του αφεντικού του για έξι χρόνια!


Τα τελευταία έξι χρόνια ζει στο νεκροταφείο της πόλης Βίλλα Κάρλος Παζ στην Αργεντινή, ο γερμανικός ποιμενικός του Μιγκέλ Γκούζμαν, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2006.
Την ημέρα της κηδείας του αφεντικού του, και ενώ όλοι έλειπαν, ο σκύλος κατάφερε να βγει απ” το σπίτι: «Τον ψάξαμε, αλλά είχε εξαφανιστεί. Φοβηθήκαμε πως θα τον είχε χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο», δήλωσε στην εφημερίδα Cordoba της Αργεντινής, η χήρα του Μ. Γκούζμαν.
«Την πρώτη Κυριακή μετά την κηδεία, πήγαμε στο νεκροταφείο και ο γιος μου αναγνώρισε το σκύλο του. Ηρθε κοντά μας –κουνούσε την ουρά του και γάβγιζε, σα να κλαίει. Δεν τον είχαμε πάει ποτέ στο νεκροταφείο. Είναι μυστήριο το πώς κατάφερε να το βρει.
Όταν ξαναπήγαμε, την επόμενη Κυριακή, ήταν ακόμα εκεί. Αυτή τη φορά, μας ακολούθησε ως το σπίτι, έμεινε λίγο μαζί μας αλλά έφυγε πάλι πριν νυχτώσει. Σα να μην ήθελε να αφήσει το Μιγκέλ μόνο του τη νύχτα», συμπλήρωσε η Βερόνικα Γκούζμαν.

Ο υπεύθυνος του νεκροταφείου, Έκτορ Μπαξέγκα, θυμάται την πρώτη φορά που είδε τον Κάπιταν:
«Εμφανίστηκε εδώ μια μέρα και άρχισε να περιπλανιέται, μέχρι που βρήκε τον τάφο του αφεντικού του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ίσως κάνει καμία βόλτα μες το νεκροταφείο -στις 6 ακριβώς όμως, κάθε απόγευμα, ξαπλώνει βιαστικά πάνω στον τάφο και μένει εκεί όλη τη νύχτα».!


theinsider.gr