Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη o δημιουργός του «Γέροντα Παστίτσιου» !

Συνελήφθη την Παρασκευή στα Ψαχνά Ευβοίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος 27χρονος Έλληνας, με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων. 

Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει στο facebook ένα group με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος», στο οποίο αναρτούσε αποσπάσματα και σχόλια για τα λεγόμενα του Παίσιου . Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε εξακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής (logfiles) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή – χρήστη της σελίδας.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για "..χιλιάδες ηλεκτρονικές καταγγελίες από κατοίκους σε όλο τον κόσμο..",οστόσο η σύλληψη έγινε κατόπιν επερώτησης στο κοινοβούλιο απο βουλευτή παγανιστικού (και οψίμως ορθοδόξου) κόμματος, εγκαινιάζοντας μιά νέα εποχή στην προσέγγιση και αντιμετώπιση των πολιτών και των ομάδων που είναι φορείς άσκησης κριτικής. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι οι ευσεβείς ορθόδοξοι που δυσανασχετούν για την δράση κύκλων που ασκούν πολιτική και εμπόριο μέσα από ψευδοπροφητείες ,διακινώντας υπαρκτά ή ανύπαρκτα λόγια διαφόρων μοναχών, και που παρουσιάζουν τον Παίσιο σαν προφήτη ή άγιο , ακόμα και τρομοκρατώντας πολλές φορές το θρησκόληπτο κοινό , όπως τον Νοέμβρη του 2010 (βλέπε σχετικά: καλογερομανίας πανδαιμόνιον