Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ο τριγμός των οδόντων




Ούτω θέλει είσθαι εν τη συντελεία του αιώνος θέλουσιν εξέλθει οι άγγελοι και θέλουσιν απόχωρίσει τους πονηρούς εκ μέσου των δικαίων και θέλουσι ρίψει αυτούς εις την κάμινον του πυρός. Εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων. (Ματθ.ιγ:49-50)

Η Αγία γραφή μιλάει για τον τριγμό των οδόντων εκείνων που θα υποφέρουν μια μέρα την τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες τους και την άρνησή τους να δεχτούν την αγάπη της αλήθειας για να τις καλύψουν και να σωθούν. Δες Β’ Θεσ.β:7-12  Ματθ.κε:46  ιγ:42  κβ:13  κδ:51. 

Οι οδοντίατροι βρίσκουν ότι στην εποχή μας οι άνθρωποι τρίζουν τα δόντια τους περισσότερο από κάθε άλλη εποχή και ότι αυτό οφείλεται στην ψυχική τους ανησυχία. 


Τρίζουν και σφίγγουν τα δόντια τους, αλλά πολλές φορές χωρίς να το καταλάβουν. Το αποτέλεσμα είναι να ξελασκάρουν τα δόντια από τις ρίζες τους και να μολύνονται. Παιδιά κι ενήλικοι πάσχουν από τριγμό των δοντιών. Το παιδί μπορεί ν’ ανησυχεί για τα μαθήματά του και τους βαθμούς του, ενώ ο ενήλικος μπορεί ν’ ανησυχεί για τα οικονομικά του, για το μέλλον και την ανασφάλεια που υπάρχει παντού και γι’ αυτό τρίζει τα δόντια του.

Αν πιάσεις λοιπόν τον εαυτό σου να τρίζει και να σφίγγει τα δόντια, καλά θα κάνεις να ελέγξεις την καρδιά σου και να δεις αν η ειρήνη του Θεού πραγματικά κατοικεί μέσα της ή μήπως σ’ έχει καταλάβει η μέριμνα.