Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αλήθεια είναι μόνο η ολόκληρη.

Αγαπητέ μου & αγαπητή μου,

Έχω καταλάβει ότι προσπαθείτε να πείσετε κάποιους ότι «είστε με τον Κύριο...» Στην αρχή, αυτό δεν μπορεί, παρά να γεμίσει κάποιον με χαρά. Όταν μένει κάποιος με τον Κύριο σωστά, αφού έχει ήδη ξεκινήσει μαζί Του, είναι μια θέση χαράς και δύναμης και πάντα ευχαριστούμε το Θεό για τέτοιες αλήθειες. 
Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όσο φαίνονται όταν ασχοληθεί κάποιος εντελώς επιφανειακά.
Ξέρετε, υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια άγνωστη στους πολλούς γύρω μας. Ο Θεός, η αγάπη Του, η σωτηρία που μας χαρίζει δια του Ιησού Χριστού, είναι μια πολυσύνθετη περιοχή, μια πολυδιάστατη αξία και έχει πολλές πλευρές και μεγάλο βάθος.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το αντίθετο της αγιότητας του Θεού, που είναι η αμαρτία. Και αυτή έχει βάθος μεγάλο, κρυφές και άγνωστες πτυχές και μεγάλη πλοκή μέσα και έξω από την ψυχή του ανθρώπου. Το να προσπαθείς να προσεγγίσεις αυτές τις περιοχές με απλοϊκό, επιφανειακό τρόπο, είναι και λάθος και επικίνδυνο.
Χρειάζεται πολύ προσοχή, γιατί οι συνέπειες εδώ είναι βαριές και αιώνιες.
Θέλετε να πείτε ότι μένετε με τον Κύριο. Πολύ καλά. Για να σκεφτούμε όμως, τι εννοείς όταν το λες αυτό; Εννοείς ότι πηγαίνεις κάποιες φορές στην εκκλησία, ακούς κηρύγματα και διαβάζεις πνευματικά βιβλία και την Αγία Γραφή; Αυτό μάλλον εννοείς με τη φράση «είμαι με τον Κύριο...». Όμως ξεχνάς κάτι πολύ σοβαρό και μεγάλο. Ο Κύριος είναι άπειρος, ασύλληπτος, άγιος και αιώνιος.
Είστε μάλλον ευχαριστημένοι, γιατί πηγαίνετε στην εκκλησία και κάνετε κάποιες προσπάθειες για να ζήσετε σωστά. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν βρίσκεστε σε σωστό δρόμο, με αυτούς τους συλλογισμούς.
Μοιάζετε πιο πολύ με τον Ιωνά, όταν την ώρα της μεγάλης τρικυμίας κατέβηκε στο αμπάρι του πλοίου για να κοιμηθεί... για να ξεχάσει την ενοχή του, για να διασκεδάσει την ανυπακοή του στο Θεό (Ιωνάς α:5).
Η ζωή σας έχει αδικία και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον άγιο και δίκαιο Θεό. Την αδικία δεν τη συγχωρεί ο Θεός και δεν την ανέχεται. Θα σας κυνηγάει η αδικία σας μέχρι να ταπεινωθείτε με μετάνοια, να αποκαταστήσετε και να αποκατασταθείτε.
Δείχνετε ότι χαίρεστε, ότι πηγαίνετε καλά, αλλά στην ουσία κοιμάστε στο αμπάρι του πλοίου για να καθησυχάσετε την ταραγμένη σας ψυχή από την αδικία.
Δεν θα σας ευλογήσει ο Κύριος. Πρέπει να ξέρετε ότι η ευλογία του Θεού είναι το παν για μας. Μ' αυτήν ζούμε, αυτήν χαιρόμαστε, αυτήν απολαμβάνουμε και όταν χάσουμε την ευλογία του Κυρίου, είμαστε χαμένοι. Δεν μπορεί να σας ευλογήσει ο Κύριος, γιατί έχετε εκκρεμότητες στη ζωή σας.
Πικράνατε ανθρώπους, μισήσατε αδελφούς επειδή σας είπαν την αλήθεια. Πονέσατε τους πνευματικούς «γονείς και αδελφούς σας», πληγώσατε το πνευματικό σας σπίτι που σας δέχτηκε, σας κανάκεψε νεογέννητα... σας προστάτεψε, σας στάθηκε με γλυκύτητα, με αγάπη και θυσία και σας κοιτούσε στα μάτια... κι εσείς;...

Τι κάνατε εσείς; Ανοίξατε την πόρτα και φύγατε να πάτε αλλού, να νιώθετε πιο ελεύθερα.
Είναι άδικο όμως και ο Κύριος δεν ανέχεται την αδικία. Είστε χρεωστικοί, ο λογαριασμός σας μπροστά στο Θεό είναι χρεωστικός. Αν σας γράφω όλα αυτά είναι για να σας βοηθήσω να μη μείνετε χρεωστικοί, να μην ταξιδέψετε για επάνω με χρέος στη ζωή σας.
Είδατε τα πονεμένα μάτια των αδελφών σας, των «γονιών σας», των πνευματικών σας φίλων, που τόσο πολύ σας αγάπησαν και σας υπηρέτησαν στα πρώτα σας δύσκολα βήματα;
Εσείς μπορεί να τα ξεχάσατε όλα αυτά, να τα ρίξατε πίσω σας, αλλά ο Θεός δεν την μπορεί την αδικία και δεν την παραγράφει «μετά την παρέλευση πενταετίας», όπως κάνουν οι άνθρωποι... Περιμένει να δει μετάνοια, ταπείνωση, αναγνώριση και αποκατάσταση και μόνο τότε τα εξαλείφει όλα.
Είναι όμως και κάτι ακόμα. Δεν είπατε την αλήθεια. Δεν είστε στην αλήθεια. Περιμένετε να ευλογήσει ο Κύριος εσάς και το σπιτικό σας ενώ δεν έχετε την αλήθεια στη ζωή σας;
Δεν είπατε την αλήθεια ούτε όταν φύγατε, δεν είπατε την αλήθεια ούτε εκεί που πήγατε. Ο Κύριος βλέπει μακριά και βαθιά. Διερευνά τα βάθη της ψυχής του ανθρώπου.
Ο Κύριος ξέρει ακριβώς και γιατί φύγατε και γιατί πήγατε εκεί που πήγατε.
Έχω και κάτι τελευταίο να σας πω:
Αν μείνετε πραγματικά με το Χριστό και προχωρήσετε και αυξηθείτε, κάποια μέρα θα σας θυμίσει την αδικία που κάνατε και τις πληγές που προκαλέσατε στα αθώα αδέλφια σας, που με αγαθότητα και γνήσια καρδιά σας υπηρέτησαν. Ο Κύριος το κρατάει αυτό, γιατί είναι άδικο και την αδικία δεν την μπορεί ο Θεός.
Θα σας το θυμίσει και θα σας καλέσει να επανορθώσετε με μετάνοια, με ταπείνωση, με εξομολόγηση, με αποκατάσταση. Όλα αυτά βέβαια, εάν θέλετε να προχωρήσετε και να προοδεύσετε στο Χριστό. Μισές δουλειές δεν κάνει ο Κύριος ούτε συγκαλύψεις ούτε χατίρια.
Εάν θέλετε να προχωρήσετε, να αυξηθείτε, να καρποφορήσετε στην πνευματική ζωή, θα πρέπει να σηκωθείτε από τον ύπνο «στο αμπάρι του πλοίου», που δεν είναι παρά προσπάθεια φυγής από την αλήθεια, και να πείτε «φταίω, εγώ φταίω», και να ζητήσετε συγγνώμη, να επανορθώσετε.
Μόνον έτσι παραγράφονται οι αμαρτίες εναντίον των αδελφών μας, εναντίον του σώματος, της Νύμφης του Ιησού Χριστού, εναντίον του Θεού του Ιδίου!
Μόνον έτσι απελευθερώνονται οι δυνάμεις της αγάπης του Θεού, οι ευλογίες Του, τα δώρα Του. Εύχομαι να το δείτε έτσι και να το δείτε εγκαίρως.